Recept za mančmelo – Jeftin, brz i preukusan kolač koji će svi obožavati

0
967
Foto: Jutjub/printskrin/arijeva kuhinja

Za koricu:

6 žumanaca srednje veličine
6 kašika šećera
6 kašika ulja
6 kašika mleka
6 kašika brašna
2 kašike kakao praha
pola kesice praška za pecivo ( oko 7 gr)

Za fil:

6 belanaca
12 kašika šećera ( 160 gr)
plus 6 kašika šećera ( 80 gr) i 3 kašike vode

Za preliv:

100 gr čokolade po želji
1 red tamne čokolade
50 ml slatke pavlake

Pročitajte i  Čemernik: Jedinstvena planina u Srbiji, bogata, ali na njoj je gotovo zamro život

Priprema: Prvo se sprema korica tako što umutite žumanca i šećer, pa im dodate ulje i mleko. Kada ste to dobro umutili, smesi dodajete prosejano brašno i kakao, a zatim i prašak za pecivo. Umutite sve pa pečete na 180 stepeni Celzijusa.

Dok se korica peče mutite belanca za fil. Belancima dodate 12 kašika šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Zatim u 3 kašike vode dodajte 6 kašika šećera i sve to stavite u šerpicu pa na ringlu da provri oko 10 sekudni. Kada se malo prohladi dodajte ovu smesu šamu od belanaca. To će učvrstiti masu i šlag neće kliziti sa kolača.

Pročitajte i  Prelepi divlji konji Suve planine: Sve ih je manje jer ih lovokradice hvataju i prave od njih mesne prerađevine

Kada se biskvit prohladi, stavite na njega šlag. A zatim napravite čokoladni preliv tako što ćete u zagrejanu slatku pavlaku staviti čokoladu. Prohlađen preliv, stavite preko kolača pa sve ostavite u frižider da se dobro ohladi.

Uživajte!

Stil/Opanak

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime