Рецепт за манчмело – Јефтин, брз и преукусан колач који ће сви обожавати

0
700
Фото: Јутјуб/принтскрин/arijeva kuhinja

За корицу:

6 жуманаца средње величине
6 кашика шећера
6 кашика уља
6 кашика млека
6 кашика брашна
2 кашике какао праха
пола кесице прашка за пециво ( око 7 гр)

За фил:

6 беланаца
12 кашика шећера ( 160 гр)
плус 6 кашика шећера ( 80 гр) и 3 кашике воде

За прелив:

100 гр чоколаде по жељи
1 ред тамне чоколаде
50 мл слатке павлаке

Pročitajte i  Ускоро НОВЕ мере ЗАБРАНЕ и КАЖЊАВАЊА: Др Кон се ОГЛАСИО! Ево шта је рекао о поновном увођењу ванредног стања

Припрема: Прво се спрема корица тако што умутите жуманца и шећер, па им додате уље и млеко. Kада сте то добро умутили, смеси додајете просејано брашно и какао, а затим и прашак за пециво. Умутите све па печете на 180 степени Целзијуса.

Док се корица пече мутите беланца за фил. Беланцима додате 12 кашика шећера и мутите док не добијете чврст шам. Затим у 3 кашике воде додајте 6 кашика шећера и све то ставите у шерпицу па на ринглу да проври око 10 секудни. Kада се мало прохлади додајте ову смесу шаму од беланаца. То ће учврстити масу и шлаг неће клизити са колача.

Pročitajte i  Симболи српске куће, тараба и плот, полако нестају замењени модернијим оградама

Kада се бисквит прохлади, ставите на њега шлаг. А затим направите чоколадни прелив тако што ћете у загрејану слатку павлаку ставити чоколаду. Прохлађен прелив, ставите преко колача па све оставите у фрижидер да се добро охлади.

Уживајте!

Стил/Опанак

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име