Рецепт за манчмело – Јефтин, брз и преукусан колач који ће сви обожавати

За корицу:

6 жуманаца средње величине
6 кашика шећера
6 кашика уља
6 кашика млека
6 кашика брашна
2 кашике какао праха
пола кесице прашка за пециво ( око 7 гр)

За фил:

6 беланаца
12 кашика шећера ( 160 гр)
плус 6 кашика шећера ( 80 гр) и 3 кашике воде

За прелив:

100 гр чоколаде по жељи
1 ред тамне чоколаде
50 мл слатке павлаке

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Припрема: Прво се спрема корица тако што умутите жуманца и шећер, па им додате уље и млеко. Kада сте то добро умутили, смеси додајете просејано брашно и какао, а затим и прашак за пециво. Умутите све па печете на 180 степени Целзијуса.

Док се корица пече мутите беланца за фил. Беланцима додате 12 кашика шећера и мутите док не добијете чврст шам. Затим у 3 кашике воде додајте 6 кашика шећера и све то ставите у шерпицу па на ринглу да проври око 10 секудни. Kада се мало прохлади додајте ову смесу шаму од беланаца. То ће учврстити масу и шлаг неће клизити са колача.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Kада се бисквит прохлади, ставите на њега шлаг. А затим направите чоколадни прелив тако што ћете у загрејану слатку павлаку ставити чоколаду. Прохлађен прелив, ставите преко колача па све оставите у фрижидер да се добро охлади.

Уживајте!

Стил/Опанак

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...