Оригинални рецепт за НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Специјалитет коме нико не може одолети

Састојци за тесто:

800гр брашна
1-2 кашичице соли
2 супене кашике уља
500мл млаке воде

Састојци за надев:

500гр јунећег млевеног меса
1 већа главица црног лука
бибер
со
Састојци за прелив:
100мл јогурта
3 чена белог лука ситно исецакати

Тесто умесити затим оставити да одстоји. За то време направити надев од меса и лука, и то добро зачинити. Тесто развући рукама и прстима и пунити надевом, затим одвајати облике за мантије. Мантије ређати у подмазану посуду за печење. Пећи на 200 степени 25-30 минута. Након тога прелити преливом од јогурта и белог лука. Пријатно!

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

Летина кухињаман

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...