Originalni recept za NOVOPAZARSKE MANTIJE: Specijalitet kome niko ne može odoleti

1
2311
Foto: Jutjub/printskrin/Letina kuhinja

Sastojci za testo:

800gr brašna
1-2 kašičice soli
2 supene kašike ulja
500ml mlake vode

Sastojci za nadev:

500gr junećeg mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
biber
so
Sastojci za preliv:
100ml jogurta
3 čena belog luka sitno isecakati

Testo umesiti zatim ostaviti da odstoji. Za to vreme napraviti nadev od mesa i luka, i to dobro začiniti. Testo razvući rukama i prstima i puniti nadevom, zatim odvajati oblike za mantije. Mantije ređati u podmazanu posudu za pečenje. Peći na 200 stepeni 25-30 minuta. Nakon toga preliti prelivom od jogurta i belog luka. Prijatno!

Pročitajte i  Na slavi punoj hrane Momo Kapor OSTAO PRAZNOG STOMAKA: Predivna anegdota iz života slavnog pisca izmamiće vam osmeh na lice

Letina kuhinjaman

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime