Састојци: 1 кг кромпира, мало уља, со по укусу, 200 г качкаваља, око 100 г шунке или сувомеснатог по избору, 2 шоље павлаке за кување или бешамел соса.

Припрема: Кромпир ољуштите и исеците на траке али не до краја, већ тако да на дну остане састављен. Премажите кромпире уљем помоћу четкице, посолите и пеците у рерни на 200 степени око сат времена.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Део качкаваља и шунку исеците на парчиће па ређајте у прорезе на печеном кромпиру шунка-качкаваљ-шунка и тако док не напуните све кромпире. Затим све прелијте бешамел сосом и поспите преосталим ренданим качкаваљем.

Запеците још 20 минута на 200 степени и ваш шведски кромпир божанственог укуса је готов!
Детаљну припрему можете да погледате у видеу испод!

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име