Sastojci: 1 kg krompira, malo ulja, so po ukusu, 200 g kačkavalja, oko 100 g šunke ili suvomesnatog po izboru, 2 šolje pavlake za kuvanje ili bešamel sosa.

Priprema: Krompir oljuštite i isecite na trake ali ne do kraja, već tako da na dnu ostane sastavljen. Premažite krompire uljem pomoću četkice, posolite i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

Pročitajte i  Kako se predskazuje vreme na Krstovdan: Ako je na ovaj praznik oblačno, zima će biti...

Deo kačkavalja i šunku isecite na parčiće pa ređajte u proreze na pečenom krompiru šunka-kačkavalj-šunka i tako dok ne napunite sve krompire. Zatim sve prelijte bešamel sosom i pospite preostalim rendanim kačkavaljem.

Zapecite još 20 minuta na 200 stepeni i vaš švedski krompir božanstvenog ukusa je gotov!
Detaljnu pripremu možete da pogledate u videu ispod!

Pročitajte i  Srbija iz Nigerije: Neobična devojka sa jedinstvenim imenom jedva čeka da upozna zemlju po kojoj nosi ime
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime