Рецепт за ову торту сви ће вам тражити: Укус ће вас распаметити, а сече се на најнеобичнији начин

Спремите укусну торту, а рецепт ће вам тражити и други кад је пробају.

САСТОЈЦИ
за подлогу
200 г брашна
1 кашика прашка за пециво
75 г шећера
1 јаје
100 г маслаца

за фил од вишања
1 стакленка (720г) вишања

25 г густина
2-3 кашике шећера

за фил од сира
4 јаја
400 г свежег сира
300 г киселе павлаке

125 г шећера
50 г скробног брашна
кора 1 лимуна
125 мл млека

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

за чоколадни прелив
250 г млечне чоколаде
200 мл слатка павлака
50 г маслаца

ПРИПРЕМА ТЕСТА
За тесто помешајте све састојке и уместе глатко тесто. Разваљајте и изрежите круг за калуп 26 цм. Са остатком обложите ивице плеха. Вишње и шећер ставите на шпорет па са мало сока који сте одвојили размутите густин. Када уври додајте густин вишњама и кувајте док не постане густо и прозирно. Хладите док не постане млако затим премажите тесто у плех.

Pročitajte i  Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

За надев од сира прво израдите беланце са шећером у чврст снег. Остале састојке ставите у другу посуду па и њих умешајте. Додајте маси од сира белањак, добро умутите. Прелијте на вишње и ставите пећи на 180 °Ц око сат и 10 мин.

Торту оставите да се охлади затим је ставите у фрижидер на неколлико сати. Када се охладити припремите прелив од чоколаде и слатке павлаке на пари, када се растопи, умешајте маслац, мало прохладите и прелијте по торти.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Охладите у фрижидеру, а режите торту врућим ножем.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...