Рецепт за панцероте са сиром: Толико укусне да никад више нећете јести оне из пекаре

0
361
Фото: Јутјуб/Бакина кухиња

Потребно је за тесто:

200 мл млека
50 гр отопљеног маслаца
15 гр квасца
1 јаје + 1 жуманце
1 кашичица шећера
550-600 гр брашна

Надев:

150 гр сира

1 беланце

Премаз:

1 жуманце

мало сусама, крупне соли

Припрема: Kвасац потопити у мало млаке воде додати шећер. Kад квасац надође додати јаје и жуманц отопљени маслац млеко, брашно, со и замесити мекше глатко тесто. Покрити да нарасте па расвити на столу и вадити чашом крофне. Сир издробити додати беланце и изједначити. У сваку крофницу убацити кашичицу сира и преклопити и притиснути ивице. Уколико имате калуп за панцероте то ће олакшати.

Pročitajte i  Заборављена јела Србије: Бачка посластица која се топи у устима

Ређати у подмазан плех и покрити да порасту. Укључити рерну на 200 степени Ц а панцероте премазати жуманцетом и посути семенкама и крупном сољу.

Пећи око 25-30 мин на 180 степени Ц да лепо порумене.

Печене покрити крпом да мало омекну. Пријатно.

Извор: Kод баке у гостима

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име