Шампињони из рерне: Спремићете их брзо, биће веома укусни и што је најважније сачуваћете њихове хранњиве материје

Потребни састојци:

  • 400 г шампињона
  • 3 шаке свеже руколе
  • слани зачин од поврћа
  • прстохват бибера
  • 2 кашичице мајчине душице
  • 2 кашичице першуна
  • 1 парадајз исецкан на коцкице
  • 2 изрендана чена белог лука
  • 2 кашике маслиновог уља

Припрема:

Одвојите капице од дршки печурака, све оперите и очистите, па убаците у већу посуду. Додајте прво маслиново уље, а затим све састојке, осим руколе и парадајза. Добро промешајте руком зачињене шампињоне, па ставите у ватросталну посуду или плех. Равномерно их распоредите, па преко додајте исецкан парадајз и листове руколе.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Рерну загрејте на 180 степени Целзијуса, па убаците у рерну шампињоне.

Потребно је да се пеку око 10 минута, односно док не потамне и не пусте сок.

Ово јело можете служити као прилог риби, месу или као главно јело. Пријатно!

 

Извор:Lovesensa

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...