Šampinjoni iz rerne: Spremićete ih brzo, biće veoma ukusni i što je najvažnije sačuvaćete njihove hrannjive materije

Potrebni sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 3 šake sveže rukole
  • slani začin od povrća
  • prstohvat bibera
  • 2 kašičice majčine dušice
  • 2 kašičice peršuna
  • 1 paradajz iseckan na kockice
  • 2 izrendana čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Odvojite kapice od drški pečuraka, sve operite i očistite, pa ubacite u veću posudu. Dodajte prvo maslinovo ulje, a zatim sve sastojke, osim rukole i paradajza. Dobro promešajte rukom začinjene šampinjone, pa stavite u vatrostalnu posudu ili pleh. Ravnomerno ih rasporedite, pa preko dodajte iseckan paradajz i listove rukole.

Pročitajte i  5 fenomelnih torti bez jaja i mleka: Bogate i ukusne. I za posne i za mrsne dane

Rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa, pa ubacite u rernu šampinjone.

Potrebno je da se peku oko 10 minuta, odnosno dok ne potamne i ne puste sok.

Ovo jelo možete služiti kao prilog ribi, mesu ili kao glavno jelo. Prijatno!

 

Izvor:Lovesensa