Посне кифлице са џемом: Хрскаве и укусне, такозване “сиромашкице”

0
11906
Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Ове посне кифлице са џемом, хрскаве су и укусне, а праве се брзо и лако. У народу се често називају “сиромашкице”.

За њих су вам потребни следећи састојци:

Тесто:

  • 300мл уља
  • 150мл вруће воде
  • 1 прашак за пециво
  • 500г брашна

Надев:

  • џем

За ваљање:

  • 200г шећера у праху
  • 1 ванилин шећер
Pročitajte i  Како је Стојан нашао пут до Бога и постао Василије Острошки - Животна прича великог чудотворца

Поступак:

  • Помешајте воду и уље, затим прашак за пециво и промешајте.
  • Постепено додајте брашно мешајући, прво кашиком а затим руком.
  • Тесто поделите на 3-4 лоптице , па на побрашњеној површини руком обликујте спљоштени круг а затим растањите оклагијом у круг пречника 20-25 цм.
  • Пресеците круг ножем тако да добијете 8 троуглова.
  • Ставите на сваки део по мало џема и умотајте кифлице.
  • У плех ставите папир за печење и поређајте кифлице.
  • Рерну загрејте на 200 степени, када ставите кифлице смањите на 180 степени и пеците док не порумене.
  • Вруће кифлице уваљајте у шећер у праху у који је умешан ванилин шећер.
Pročitajte i  Владета Јеротић: Дете је управо онакво какав вам је брак!

Пријатно!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име