Posne košnice: Starinski kolač koji se ne peče, brzo se pravi i neverovatnog je ukusa!

0
5055

Posne košnice zahtevaju modlice za pripremu, a njih možete naći u svakoj kineskoj radnji i na pijacama

Od sastojaka vam je potrebno:

250 g margarina
100 g šećera u prahu
50 g kakaoa
300 g posnog mlevenog keksa
200 g mlevenih oraha
1,5 dl soka od pomorandže
po ukusu ruma
po želji mlevenih oraha – za valjanje

Pročitajte i  Smernice za savršeno pečenje: Tajna ukusne praznične prasetine iz rerne

Priprema:

U dubljoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu i kakaom. Mleveni keks i orahe preliti sokom i pomešati, pa dodati smesi od margarina. Sipati rum po ukusu i sve dobro umesiti.

Kalup za košnice obložiti providnom folijom. Puniti ih lepo sabijajući, kako bi imale lepši oblik, pa ih uz pomoć folije istresti na tacnu. Postupak ponavljati, dok se materijal ne potroši. Gotove košnice uvaljati u mlevene orahe i ostaviti da se prosuše i lepo stegnu.

Pročitajte i  Jedan od najtužnijih praznika: Obeležavamo Sabor 70 svetih apostola! Ako ste u nevolji i treba vam pomoć danas izgovorite OVE reči

Po želji, odole mogu biti sa tankom oblandom a mogu i bez. Prijatno!

recepti.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime