Ako se pridržavate Uskršnjeg posta i ponestale su vam ideje za ručak, mi vam predlažemo fantastičan posni gulaš koji će vas oduševiti bez obzira što nema meso. Raznovrsno povrće kuvano u paradajz i soja sosu oduševljava već na prvi zalogaj, a super je što nema ni zaprške. Možete da poslužite sa posnim lepinjama.
Sastojci:
1 kg krompira
1 paprika
400 g boranije
5 čenova belog luka
1 crni luk
50 ml soja sosa
200 ml paradajz sosa
350 ml vode
peršunPriprema:
Krompir isecite na kockice, pa ispržite na malo ulja nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte smrznutu boranicu, sitno secakn beli luk, papriku isečenu na kockice, seckani peršun kao i crni luk. Ostavite tako još 10 minuta, pa sipajte paradajz i soja sos. Promešajte. Sipajte vodu, poklopite i kuvajte još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa