Posna sarma koju ćete obožavati: Toliko je ukusna da ćete zaboraviti da kupus i meso obavezno moraju da idu zajedno

0
9673

Posna sarma koja će se uvek naći na vašoj trpezi!
Ovaj sjajan recept dokazaće vam da je sarma uvek dobar izbor za vaše goste i porodicu, čak i kad je bez mesa.

posna sarma

Sastojci:

glavica kiselog kupusa – list
150 – 200g opranog pirinča
2 šargarepe sitno iseckane
1 koren peršuna iseckanog
lovorov list, biber, ulje, začin
1 kafena kašičica slatke mlevene i tucane paprike
1-2 glavice belog luka
100 g ovsenih pahuljica
100 g sojinih pahuljica
200 g pirinča
1 kašika ajvara
1 glavica crnog luka

Pročitajte i  Najbolji doručak IKADA: 6 trikova za KREMASTU i PENASTU kajganu kakvu još niste jeli

Priprema:
-Listove kupusa staviti u hladnu vodu ako su malo prekiseli, ako nisu samo skinuti koren sa strane da mogu lakše da se uviju.
– Sipati u šerpu oko 50 ml ulja pa ispržiti glavicu seckanog crnog luka, dodati šargarepu, ovsene pahuljice, pa sojine, u koje ste izmešali seckan beli luk, zatim opran pirinač, seckan koren peršuna, zatim kašiku suvog biljnog začina, i pariku mlevenu slatku i tucanu. Skinuti sa šporeta dobro izmešati pa dodati ajvar 1 kašiku i bibera. Izjednačiti i fil je gotov.
– List kupusa staviti na dlan staviti 1 kašiku fila po širini, saviti listove sa strane i uviti sarmu nadugačko i ređati u zemljani pekač ili vatrostalnu posudu.
– Kad utrošite sav fil stavite još malo seckanog belog luka, lovorov list malo ulja i tucane paprike, nalijte vodom i stavite u rernu da se krčka oko 1,5 sat na 200 stepeni.
Proveravati da li ima tečnosti dok se krčka.

Pročitajte i  Srpski ministar Pera "furundžija": Jedna od najintrigantnijih, ali i najinteligentnijih ličnosti srpske političke istorije

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime