Посна сарма коју ћете обожавати: Толико је укусна да ћете заборавити да купус и месо обавезно морају да иду заједно

Посна сарма која ће се увек наћи на вашој трпези!
Овај сјајан рецепт доказаће вам да је сарма увек добар избор за ваше госте и породицу, чак и кад је без меса.

posna sarma

Састојци:

главица киселог купуса – лист
150 – 200г опраног пиринча
2 шаргарепе ситно исецкане
1 корен першуна исецканог
ловоров лист, бибер, уље, зачин
1 кафена кашичица слатке млевене и туцане паприке
1-2 главице белог лука
100 г овсених пахуљица
100 г сојиних пахуљица
200 г пиринча
1 кашика ајвара
1 главица црног лука

Припрема:
-Листове купуса ставити у хладну воду ако су мало прекисели, ако нису само скинути корен са стране да могу лакше да се увију.
– Сипати у шерпу око 50 мл уља па испржити главицу сецканог црног лука, додати шаргарепу, овсене пахуљице, па сојине, у које сте измешали сецкан бели лук, затим опран пиринач, сецкан корен першуна, затим кашику сувог биљног зачина, и парику млевену слатку и туцану. Скинути са шпорета добро измешати па додати ајвар 1 кашику и бибера. Изједначити и фил је готов.
– Лист купуса ставити на длан ставити 1 кашику фила по ширини, савити листове са стране и увити сарму надугачко и ређати у земљани пекач или ватросталну посуду.
– Kад утрошите сав фил ставите још мало сецканог белог лука, ловоров лист мало уља и туцане паприке, налијте водом и ставите у рерну да се крчка око 1,5 сат на 200 степени.
Проверавати да ли има течности док се крчка.

 

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...