Posna sarma kakvu još niste probali: Fil od pirinča i oraha, sa 1 tajnim sastojkom ODIŠEVIĆE SVE!

0
1113
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa
2 šargarepe
1 dimljena riba po ukusu
250 g pirinča
2 praziluka
2 crna luka
1 veći krompir
150 g mlevenih ili seckanih oraha
začini po želji

Prirpema:

Propržite secakn crni luk i praziluk, pa dodajte rendani šargarepu, krompir i još kratko prodinstajte. Za to vreme pirinač potopite u vodi i dodajte u tiganja sa povrćem. Dinstajte nekih 10 minuta, začinite po želji. Sklonite sa šporeta, pa dodajte orahe i ribu koju ste iscepkali. Uvijte sarme, pa ređajte u vatrostalnu ili zemljanu posudu. Poređajte i listove kupusa, pa prelijte vodom koju ste pomešali sa malo začinske paprike. Pecite na 150°C oko 4 sata.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Srpsko jelo koje topi masti i snižava holesterol: Vekovima već čuva zdravlje

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime