Posna sarma kakvu još niste probali: Fil od pirinča i oraha, sa 1 tajnim sastojkom ODIŠEVIĆE SVE!

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa
2 šargarepe
1 dimljena riba po ukusu
250 g pirinča
2 praziluka
2 crna luka
1 veći krompir
150 g mlevenih ili seckanih oraha
začini po želji

Prirpema:

Propržite secakn crni luk i praziluk, pa dodajte rendani šargarepu, krompir i još kratko prodinstajte. Za to vreme pirinač potopite u vodi i dodajte u tiganja sa povrćem. Dinstajte nekih 10 minuta, začinite po želji. Sklonite sa šporeta, pa dodajte orahe i ribu koju ste iscepkali. Uvijte sarme, pa ređajte u vatrostalnu ili zemljanu posudu. Poređajte i listove kupusa, pa prelijte vodom koju ste pomešali sa malo začinske paprike. Pecite na 150°C oko 4 sata.

Samo za iskusne kuvare i kuvarice: Riblji paprikaš sa severa Bačke

Počnimo sa činjenicom da je jelo pod nazivom „riba...

Bolja nego francuska: Vojvođanski recept za guščiju paštetu

Ovo luksuzno jelo koje je u ponudi najelitnijih restorana...

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina

Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla...

Radost za žene: Prolećno cveće koje će vam ulepšati baštu i terasu

Jedna od glavnih stvari kojoj se žene najviše raduju...