RECEPT ZA RUSKI BORŠČ: Tradicionalna supa sa povrćem koja obnavlja čitav organizam

Boršč (ruski: borщ) je supa od povrća iz istočne Evrope, koja tradicionalno sadrži cveklu kao glavni sastojak, koja joj daje jarko crvenu boju.

cvekla boršč

Potrebno:

3 krompira srednje veličine
pola glavice kupusa
2 tikvice, cvekla
2 manje šargarepe
2 paradajza
2 kašike paradajz pirea
glavica crnog luka
2 čena belog luka
peršunov list
kockica supe ili obična voda
kašika brašna
kašičica šećera
biber, so

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане


Priprema:

Sve povrće operite i isecite na veličinu zalogaja a crni i beli luk sitno iseckajte. Na malo ulja propržite crni luk i šargarepu, dolijte malo vode i dinstajte nekoliko minuta, a onda dodajte paradajz, tikvice, cveklu i paradajz pire. Zatim umešajte i malo brašna prethodno pomešano sa malo vode i začinite biberom, šećerom i solju. Pripremite supu od kocke, dodajte krompir i kupus pa kuvajte 10-ak minuta. Umešajte i izdinstano povrće i kuvajte sve dok krompir ne omekša. Pred kraj kuvanja dodajte sitno iseckan beli luk i peršun, promešajte i kuvajte još nekoliko minuta.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

boršč

Manastir LepavinaOpanak

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...