Састојци:
– 1 главица купуса (од 1-1.5 кг)
– 1 већи кромпир, сецкан ситно на коцкицее
– 2 шаргарепе, исечене на колутиће
– мало корена целера и паштнака
– 2 зелене свеже паприке
– 1 већи парадајз (свеж или куван)
– 1 кашичица брашна
– 1 кафена кашичица слатке паприке
– зачини по жељи: со, бибер, лист целера, першун
– уље
Припрема:
Kупус исећи на крупне коцкеи поређати по дну шерпе. Исечено остало поврће убацити у средину, и преко додати други део купуса. Исецкати лист целера и посути преко поврћа. Налити воде и кувати.
На пола кувања сипати 30 мл уља и црверну слатку паприку. Оставити да се кува око 45 минута. Размутити брашно и додати на ивице и у средину шерпе.
Посолити, побиберити и добро протрести шерпу јер купус се не меша. На крају додати шаку исецканог першуновог листа и кувати још мало.