Штрудла са јабукама: Неодољива посластица за све прилике

За штрудлу са јабукама потребно је:

15 готових кора за питу
4 јаја
1,5 шоља шећера
2 шоље гриза
2 шоље јогурта
пола шоље уља
1 кесица прашка за пециво
Надев:

3 велике јабуке
4 кашике шећера
1 кашичица цимета
*мера је шоља од 2 дл

Припрема:

Најпре умутите фил којим ћете премазивати коре. Умутите беланца са шећером у чврст снег, додајте жуманца и пенасто умутите.

Додајте затим гриз, јогурт, уље и прашак за пециво. Добро измешајте и оставите да одстоји 15 минута да гриз фино набубри. За то време припремите надев.

Јабуке очистите и ољуштите па их нарендајте на крупно, додајте шећер и цимет и добро измешајте.

Поделите коре на три дела по пет кора. Сваку кору премажите са неколико кашика фила и ређајте једну преко друге. На последњу, пету кору ставите надев од јабука. Уролајте коре у штрудлу и пребаците је у плех обложен папиром.

Тако урадите и са преостале две штрудле. Остатком фила премажите штрудле одозго. Ставите у рерну загрејану на 180 степени и пеците док не порумене, Kад се прохладе, штрудле можете посути прах шећером по жељи.

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...