Штрудла са јабукама: Неодољива посластица за све прилике

0
1436

За штрудлу са јабукама потребно је:

15 готових кора за питу
4 јаја
1,5 шоља шећера
2 шоље гриза
2 шоље јогурта
пола шоље уља
1 кесица прашка за пециво
Надев:

3 велике јабуке
4 кашике шећера
1 кашичица цимета
*мера је шоља од 2 дл

Припрема:

Најпре умутите фил којим ћете премазивати коре. Умутите беланца са шећером у чврст снег, додајте жуманца и пенасто умутите.

Pročitajte i  Данас је Ђурђевдан, слава Христовог војника који је штитио хришћане

Додајте затим гриз, јогурт, уље и прашак за пециво. Добро измешајте и оставите да одстоји 15 минута да гриз фино набубри. За то време припремите надев.

Јабуке очистите и ољуштите па их нарендајте на крупно, додајте шећер и цимет и добро измешајте.

Поделите коре на три дела по пет кора. Сваку кору премажите са неколико кашика фила и ређајте једну преко друге. На последњу, пету кору ставите надев од јабука. Уролајте коре у штрудлу и пребаците је у плех обложен папиром.

Pročitajte i  СПЦ обележава Праведног Јова - Причу о њему СВАКИ ПРАВОСЛАВАЦ мора да ЗНА

Тако урадите и са преостале две штрудле. Остатком фила премажите штрудле одозго. Ставите у рерну загрејану на 180 степени и пеците док не порумене, Kад се прохладе, штрудле можете посути прах шећером по жељи.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име