Омиљена посластица многих генерација: Све намирнице имате у кући за НАЈБОЉИ СУТЛИЈАШ икад

Сутлијаш је омиљена посластица многих генерација, а осим што је једноставан за прављење, намирнице обично сви имају код куће.

Састојци:

чаша пиринча (по могућству облог зрна)
1 л млека
кесица ванилин-шећера
шећер по укусу
цимет
Припрема:

Пиринач оперите под млазом воде, ставите у шерпу и налијте водом, тек толико да га вода прекрије. Ставите да се кува, па кад проври, смањите температуру, па постепено долијте још око 1 дл воде. Непрестано мешајте да се не залепи за дно шерпе и не загори. Kад уври сва вода, додајте млеко, опет мало по мало и непрестано мешајући. Kако пиринач бубри, доливајте још млека.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Пиринач је скуван кад млеко постане густо. Тад додајте шећер и ванилин шећер, мешајте још минут-два на ватри.

Пре него што сипате сутлијаш у посуде, оставите га у поклопљеној шерпи десетак минута да одстоји. Пред послуживање сутлијаш поспите циметом.

Извор: Ствар укуса

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...