Омиљена посластица многих генерација: Све намирнице имате у кући за НАЈБОЉИ СУТЛИЈАШ икад

0
381
Фото: Јутјуб/принтскрин

Сутлијаш је омиљена посластица многих генерација, а осим што је једноставан за прављење, намирнице обично сви имају код куће.

Састојци:

чаша пиринча (по могућству облог зрна)
1 л млека
кесица ванилин-шећера
шећер по укусу
цимет
Припрема:

Пиринач оперите под млазом воде, ставите у шерпу и налијте водом, тек толико да га вода прекрије. Ставите да се кува, па кад проври, смањите температуру, па постепено долијте још око 1 дл воде. Непрестано мешајте да се не залепи за дно шерпе и не загори. Kад уври сва вода, додајте млеко, опет мало по мало и непрестано мешајући. Kако пиринач бубри, доливајте још млека.

Pročitajte i  ГРЕШКЕ КОЈЕ ПРАВИМО ПРИЛИКОМ СЛАВЉЕЊА СЛАВЕ: Народ не поштује ова црквена правила

Пиринач је скуван кад млеко постане густо. Тад додајте шећер и ванилин шећер, мешајте још минут-два на ватри.

Пре него што сипате сутлијаш у посуде, оставите га у поклопљеној шерпи десетак минута да одстоји. Пред послуживање сутлијаш поспите циметом.

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име