Omiljena poslastica mnogih generacija: Sve namirnice imate u kući za NAJBOLjI SUTLIJAŠ ikad

Sutlijaš je omiljena poslastica mnogih generacija, a osim što je jednostavan za pravljenje, namirnice obično svi imaju kod kuće.

Sastojci:

čaša pirinča (po mogućstvu oblog zrna)
1 l mleka
kesica vanilin-šećera
šećer po ukusu
cimet
Priprema:

Pirinač operite pod mlazom vode, stavite u šerpu i nalijte vodom, tek toliko da ga voda prekrije. Stavite da se kuva, pa kad provri, smanjite temperaturu, pa postepeno dolijte još oko 1 dl vode. Neprestano mešajte da se ne zalepi za dno šerpe i ne zagori. Kad uvri sva voda, dodajte mleko, opet malo po malo i neprestano mešajući. Kako pirinač bubri, dolivajte još mleka.

Pročitajte i  Lazareva subota je dan dečje radosti: Zašto su deca u centru ovog praznika koji slavi Isusovo čudo vaskrsenja Lazara?

Pirinač je skuvan kad mleko postane gusto. Tad dodajte šećer i vanilin šećer, mešajte još minut-dva na vatri.

Pre nego što sipate sutlijaš u posude, ostavite ga u poklopljenoj šerpi desetak minuta da odstoji. Pred posluživanje sutlijaš pospite cimetom.

Izvor: Stvar ukusa