Традиционално јело коме нико не може да одоли: Најбољи рецепт за најукуснији свадбарски купус

Потребно је:

2 кг киселог купуса
1/2 кг свињског меса од плећке
1/2 кг јунећег меса од бута
1/2 кг сувих, меснатих, ребара
1/2 кг суве, меснате, сланине
1 већа главица црног лука
4 већа чешња белог лука
1 пуна кашика масти
1 кашика алеве паприке
бибер у зрну
ловоров лист
вода
Припрема:

1. Свадбарски купус је пожељно кувати у земљаном лонцу. У недостатку земљаног лонца посуду у којој се кува купус, добро, повезати алу фолијом.

2. У мању посуду ставити маст да се растопи. На загрејану маст додати, ситно, исецкани црни лук, да се пропржи. Склонити са ватре и додати алеву паприку. Промешати.

3. Kисели купус исећи на крупне комаде. Земљани лонац добро премазати машћу. На дно лонца ставити већи лист купуса и почети са ређањем састојака. Ред купуса – ред пропрженог лука са алевом паприком – ред меса… Додати по неко зрно бибера, бели лук и ловоров лист. Наставити ређање док се не потроше сви састојци и завршити купусом. Задњи ред купуса прекрити са већим листом купуса.

4. Сложени купус налити топлом водом, до две трећине лонца. Поклопити и на средњој температури пустити да проври. Затим смањити температуру да јело, сасвим, полако ври. Kувати четири сата.

5. Ако је потребно јело посолити, биљним зачином, по укусу.

Извор: Бакина кухиња

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...