Tradicionalno jelo kome niko ne može da odoli: Najbolji recept za najukusniji svadbarski kupus

0
781
Foto: Jutjub/printskrin

Potrebno je:

2 kg kiselog kupusa
1/2 kg svinjskog mesa od plećke
1/2 kg junećeg mesa od buta
1/2 kg suvih, mesnatih, rebara
1/2 kg suve, mesnate, slanine
1 veća glavica crnog luka
4 veća češnja belog luka
1 puna kašika masti
1 kašika aleve paprike
biber u zrnu
lovorov list
voda
Priprema:

1. Svadbarski kupus je poželjno kuvati u zemljanom loncu. U nedostatku zemljanog lonca posudu u kojoj se kuva kupus, dobro, povezati alu folijom.

Pročitajte i  Najstarija srpska prezimena: Srbi čuvaju dugu tradiciju porodičnih imena, a evo odakle potiči i datiraju ona najstarija

2. U manju posudu staviti mast da se rastopi. Na zagrejanu mast dodati, sitno, iseckani crni luk, da se proprži. Skloniti sa vatre i dodati alevu papriku. Promešati.

3. Kiseli kupus iseći na krupne komade. Zemljani lonac dobro premazati mašću. Na dno lonca staviti veći list kupusa i početi sa ređanjem sastojaka. Red kupusa – red proprženog luka sa alevom paprikom – red mesa… Dodati po neko zrno bibera, beli luk i lovorov list. Nastaviti ređanje dok se ne potroše svi sastojci i završiti kupusom. Zadnji red kupusa prekriti sa većim listom kupusa.

Pročitajte i  Posna sarma kakvu još niste probali: Fil od pirinča i oraha, sa 1 tajnim sastojkom ODIŠEVIĆE SVE!

4. Složeni kupus naliti toplom vodom, do dve trećine lonca. Poklopiti i na srednjoj temperaturi pustiti da provri. Zatim smanjiti temperaturu da jelo, sasvim, polako vri. Kuvati četiri sata.

5. Ako je potrebno jelo posoliti, biljnim začinom, po ukusu.

Izvor: Bakina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime