Да бисте направили домаће коре потребно вам је:

  • 1 кг меког брашна
  • мало соли
  • 1 јаје
  • пола литра топле воде
  • уље

Припрема:

Просејте брашно и направите удубљење у њему. У то удубљење ставите јаје и мало соли. Лагано додајте воду и мешајте све састојке док не добијете компактну смесу. Када тесто престане да се лепи, поделите га на 3 дела, а затим га покријте и оставите 15 минута да одмори.

Pročitajte i  Икона Богородице Пећке: Учинила је многа чуда у граду Пећи, ношена је у литији кроз град и од куће до куће домаћина

Сва три дела премесите још двапут. Добијене лопте, затим, премажите уљем и оставите не неко топло место да одстоје до 1 сат.

Са стране у шерпици загрејте мало уља, па њиме премазујте коре док их развлачите да не би пуцале.

После сат времена, узмите прву смесу и оклагијом је развуците да буде што тања. Тесто додатно развуците рукама тако што ћете завући руке испод коре и пажљиво је растезати. Када кору развучете највише што можете, филујте је по жељи. Исти поступак поновите и са друге две коре. Ређајте их по зељи, једне на другу или као савијаче.

Pročitajte i  Како је Стојан нашао пут до Бога и постао Василије Острошки - Животна прича великог чудотворца

пита са домаћим корама

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име