Да бисте направили домаће коре потребно вам је:
- 1 кг меког брашна
- мало соли
- 1 јаје
- пола литра топле воде
- уље
Припрема:
Просејте брашно и направите удубљење у њему. У то удубљење ставите јаје и мало соли. Лагано додајте воду и мешајте све састојке док не добијете компактну смесу. Када тесто престане да се лепи, поделите га на 3 дела, а затим га покријте и оставите 15 минута да одмори.
Сва три дела премесите још двапут. Добијене лопте, затим, премажите уљем и оставите не неко топло место да одстоје до 1 сат.
Са стране у шерпици загрејте мало уља, па њиме премазујте коре док их развлачите да не би пуцале.
После сат времена, узмите прву смесу и оклагијом је развуците да буде што тања. Тесто додатно развуците рукама тако што ћете завући руке испод коре и пажљиво је растезати. Када кору развучете највише што можете, филујте је по жељи. Исти поступак поновите и са друге две коре. Ређајте их по зељи, једне на другу или као савијаче.