Svinjska rebarca su specijalitet koji običino jedemo u restoranima, ali sada lako i jednostavno napravite kod kuće. Tajna je u marinadi u kojoj meso stoji 12 sati, ili preko noći a onda se peku u rerni. Ovako pripremljena mogu biti glavno jelo na svečanoj ili slavskoj trpezi a toliko će biti ukusna da ćete ih stalno praviti
Sastojci:
1,5 kg svinjskih rebara
pola kašičice belog luka u granulama
1 kašičica soli
pola kašičice korijandera
biber
4 kašike soja sosa
3 kašike kečapa
2 kašike ulja
1 kašičica meda
1 kašičica senfa
2 kašike limunovog soka
Priprema:
U činiji pomešajte beli luk, so, korijander, biber, soju, kečap, ulje, senf, med, limunov sok.
Dobro sve umešajte pa prelijte svinjska rebra i dobro rukama umešajte da se marinada ravnomerno rasporedi.
Pokrijte činiju providnom folijom i stavite rebra u frižider na 12 sati.
Nakon toga rasporedite ih na pleh i pecite na 220 stepeni 40 minuta sa folijom preko, pa skinite foliju i pecite na 200 stepeni još 20 minuta.
(Kurir.rs/Najžena)