Овако се спрема кафанска телећа чорба: Оригинални рецепт за савршен оброк на кашику!

Састојци:

500 грама телећег меса од бута или врата
1 главица црног лука
1 веза зелени (2 шаргарепе, пашканат, першун)
1 корен целера
2 кромпира
1 дл уља
2 кашике брашна
2 дл киселе павлаке
1 жуманце
со
бибер
лорбер
мало першуновог листа

Припрема: Црни лук ситно исецкајте, па издинстајтена уљу. Додајте месо исечено на коцкице (и кости, ако има), налијте водом да огрезне и динстајте на тихој ватри око сат времена. Додајте поврће исецкано на коцкице, посолите, побиберите, те налијте око 2 литра воде. Направите и запршку од две кашике брашна, па све заједно кувати још око пола сата. Пред сервирање у готову чорбу умешајте павлаку са умућеним жуманцетом и поспите ситно сецканим першуном. По жељи, телећа чорба се може закиселити сирћетом или лимуновим соком.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...