Другачији рецепт за торту реформу: Направите најпопуларнији српски слаткиш незаобилазан на свим слављима

Састојци:

За кору:

10 беланаца
200 г ораха
прстохват соли
200 г шећера
40 г густина
За фил:
10 жуманаца
130 г шећера
150 мл млека
20 г какаоа
200 г путера
За декорацију:
15 г какаоа
50 г ораха

Припрема:

Умутите беланца са прстохватом соли у чврст шне. Додајте густин и шећер и сједините миксером. Затим додајте сецкане или млевене орахе и лагано промешајте шпатулом. Сипајте у плех обложен пек папиром и поравнајте. Пеците на 180°Ц око 25 минута. Исеците кору на 4 једнака правоугаоника. У шерпи сједините жуманца, шећер и млеко. Kувајте уз мешање. У готов фил додајте какао и промешајте, па покријте провидном фолијом и оставите да се охлади. За то време пенасто умутите путер собне темепратуре. Постепено додајте охлађени фил и сједините миксером. Премажите прву кору филом, па ставите другу и премажите и тако ређајте до четврте коре, а онда премажите филом целу торту и оставите у фрижидеру 2 сата. Украсите какаом и орасима.

Извор: Ствар укуса

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...