Jesenja radost! Recept za ušećerene jabuke: Slatkiš iz detinjstva koji nema konkurenciju

0
682
Foto: Jutjub/printskrin

Potrebni sastojci:

7 jabuka
550 g šećera
180 ml vode
80 g glukoznog/bombonskog sirupa
štapići
Priprema:

Jabuke dobro operite, pogotovu ako su voskirane. Skinite peteljke i ubrusom obrišite. Na mesto peteljki zabodite drveni štapić.

U sud sipajte šećer, vodu i glukozni/bombonski sirup. Promešajte i stavite da se kuva. Neka umereno vri oko 15-18 minuta i za to vreme nemojte da mešate. Šećer treba blago da požuti, a u videu možete da vidite sam process kuvanja. Sklonite sa vatre, dodajte prehrambenu crvenu boju i promešajte. Uronite jabuke držeći za štapić, a onda prebacite na papir za pečenje i ostavite par minuta da se ohlade. Kada se smesa prohladi i stegne (a brzo se steže), ponovo stavite par sekunti na vatru da biste mogli sledeće jabuke da ušećerite.

Pročitajte i  Jedna smesa za testo u 3 boje: Prelepo dekorisana i ukusna slana torta GOTOVA ZA MANjE OD POLA SATA

Uvijte u celofan, stavite mašnicu i obradujte svoje najmilije.

Napomena:

Koristite što sitnije jabuke. Možete koristiti i zelene, čak je lepši kontrast s njima.
Umesto sirupa možete koristiti med ali je svakako preporuka da to bude ovaj bombonski sirup.

Prijatno!

Izvor: Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime