Јесења радост! Рецепт за ушећерене јабуке: Слаткиш из детињства који нема конкуренцију

Потребни састојци:

7 јабука
550 г шећера
180 мл воде
80 г глукозног/бомбонског сирупа
штапићи
Припрема:

Јабуке добро оперите, поготову ако су воскиране. Скините петељке и убрусом обришите. На место петељки забодите дрвени штапић.

У суд сипајте шећер, воду и глукозни/бомбонски сируп. Промешајте и ставите да се кува. Нека умерено ври око 15-18 минута и за то време немојте да мешате. Шећер треба благо да пожути, а у видеу можете да видите сам процесс кувања. Склоните са ватре, додајте прехрамбену црвену боју и промешајте. Уроните јабуке држећи за штапић, а онда пребаците на папир за печење и оставите пар минута да се охладе. Kада се смеса прохлади и стегне (а брзо се стеже), поново ставите пар секунти на ватру да бисте могли следеће јабуке да ушећерите.

Pročitajte i  Да ли верујете у „знакове на путу“? Која су то знамења која су поштовали наши стари: шта је лош а шта добар знак?

Увијте у целофан, ставите машницу и обрадујте своје најмилије.

Напомена:

Kористите што ситније јабуке. Можете користити и зелене, чак је лепши контраст с њима.
Уместо сирупа можете користити мед али је свакако препорука да то буде овај бомбонски сируп.

Пријатно!

Извор: Стил

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...