Јесења радост! Рецепт за ушећерене јабуке: Слаткиш из детињства који нема конкуренцију

0
717
Фото: Јутјуб/принтскрин

Потребни састојци:

7 јабука
550 г шећера
180 мл воде
80 г глукозног/бомбонског сирупа
штапићи
Припрема:

Јабуке добро оперите, поготову ако су воскиране. Скините петељке и убрусом обришите. На место петељки забодите дрвени штапић.

У суд сипајте шећер, воду и глукозни/бомбонски сируп. Промешајте и ставите да се кува. Нека умерено ври око 15-18 минута и за то време немојте да мешате. Шећер треба благо да пожути, а у видеу можете да видите сам процесс кувања. Склоните са ватре, додајте прехрамбену црвену боју и промешајте. Уроните јабуке држећи за штапић, а онда пребаците на папир за печење и оставите пар минута да се охладе. Kада се смеса прохлади и стегне (а брзо се стеже), поново ставите пар секунти на ватру да бисте могли следеће јабуке да ушећерите.

Pročitajte i  Рецепт за лењу питу на старински начин: Најслађа посластица из бакине кухиње

Увијте у целофан, ставите машницу и обрадујте своје најмилије.

Напомена:

Kористите што ситније јабуке. Можете користити и зелене, чак је лепши контраст с њима.
Уместо сирупа можете користити мед али је свакако препорука да то буде овај бомбонски сируп.

Пријатно!

Извор: Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име