Гулаш на војвођански начин: 100 пута укуснији од мађарског НЕСТАЋЕ СА СТОЛА ЗА ТРЕН!

0
1092
Фото: Јутјуб/принтскрин

Потребни састојци:

700 г јунећег меса
150 г суве сланине
3 главице црног лука
3 чена белог лука
200 мл белог вина
200 мл јунећег бујона
200 мл сока од парадајза
1 кашичица зачинске паприке
1/2 кашичице љуте туцане паприке
со, бибер

Kако се припрема?

Месо исеците на веће коцке, а сланину нешто ситније. У шерпу ставите сланину, па је кратко пропржите, а затим додајте црни лук исечен на тракице. Диснтајте док лук не омекша, а затим додајте месо. Убаците ситно сецкани бели лук, додајте сок од парадајза, па крчкајте 5-10 минута. Сипајте вино и говеђи бујон, додајте зачине, све промешајте и поклопите. Kрчкајте на лаганој ватри док месо не буде у потпуности мекано. Уколико има потребе у току кувања доливајте по мало воде. Уз гулаш сервираје пире кромпир или тестенину.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Послужите уз предјело куглице са сиром и сланином: Спремају се за само 15 минута, а прве ће нестати са овала

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име