Рецепти који се преносе са колена на колено: 3 идеје за зимницу са шљивама коју ћете обожавати

Пред вама су 3 рецепта за зимницу од ове чудотворне воћке. Уживајте!

Џем из рерне

Састојци:

10 кг шљива
1,5 кг шећера
Припрема:

Шљиве опрати,очистити и изгњечити, додати шећер и ставити у рерну да се пече тј. кува. С времена на време промешати. Након отприлике сат времена када су комади шљиве мање видљиви, пребацити на ринглу и наставити даље кувати уз стално мешање да вам не изгори. након тога сипати џем у вруће тегле, затворити и окренути наопачке.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Kомпот од шљива

Састојци:

5 кг шљива
3 кашике шећера по тегли
вода
пола кашичице конзерванса по тегли
Припрема:

Потребна вам је већа шерпа, у коју ћете прво ставити крпу, па у њу поређати тегле. Сваку теглу до пола напуните опраним и очишћеним шљивама (ако су мање можете стављати и целе). Сипати у сваку теглу по три кашике шећера, сипати воде до пола, допунити тегле шљивама, ставити пола кашичице конзарванса, долити још воде ако је потребно, затворити поклопцима тегле, сипати воду у шерпу, прекрити мокром крпом и ставити у рерну да се кувају. Отприлике око сат времена на температури од 180 степени. Kомпот је готов када се шљиве почну окретати у тегли.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

Џем од шљива са чоколадом

Састојци:

10 кг шљива
1,5 кг шећера
150-200 г чоколаде за кување
Припрема:

Самељите шљиве на машини за месо, додајте шећер и кувајте неких сат и по времена. Обавезно мешајте како не би џем загорео ,а поготово када додате чоколаду. Kада је смеса добила густину ставите 150-200г чоколаде за кување и наставите још пола сата да кувате и мешате. Kада је џем скуван,искључите, оставите мало да се прохлади и сипајте у тегле, које су предходно стерилисане. Затворите тегле, утоплите и до следећег дана их оставите да одстоје.

Pročitajte i  Да ли верујете у „знакове на путу“? Која су то знамења која су поштовали наши стари: шта је лош а шта добар знак?

Извор: Брзи рецепти и савети

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...