Направите сами иделно пиће за новогодишњу ноћ: Било да преферирате алкохол, или топли напитак за уживање, ово су прави рецепти за вас

За ваш потпуни угођај у току најлуђе ноћи припремили смо рецепте за феноменалне топле напитке, уколико преферирате прославу у кућној варијанти, као и за алкохолна пића да се загрејете пред журку!

1. Топла чоколада

Са топлим млеком растопите чоколаду, а онда додајте мало менте. Вјерујте нам на реч, ужитак ће бити потпун Уколико желите класичну варијанту топле чоколаде са шлагом, можете додати и шлаг пену, али и карамелу или путер од кикирикија. У том случају вам је потребан блендер, много топле чоколаде и путер од кикирикија у мери која је вама задовољавајућа.

У топлу чоколаду можете додати и мало чили папричице и тако добити праву мексичку топлу чоколаду!

Љубитељи алкохолних пића нека у топлу чоколаду додају мало вина. Никада нисте чули за ову комбинацију? Верујте нам на реч, она може бити итекако укусна, а уз то представља одличну замену за ваш омиљени напитак из детињства.

2. Чоколадни напитак са ђумбиром

200 милилитара воде
10 грама свежег корена ђумбира
150 грама чоколаде за кување
60 грама горке чоколаде
400 милилитара слатке павлаке
кесица цимета

Очишћени корен ђумбира нарежите на колутиће, ставите у кипућу воду и кувајте 10 минута на лаганој ватри. Процедите и у оцеђену течност сипајте чоколаду коју сте претходно разломили на коцкице и слатку павлаку.
Све заједно непрестано мешајте на шпорету док не проври, потом уклоните с ватре, додајте цимет и сипајте у шоље. Овај напитак ће вас додатно загрејати због ђумбира и његовог природног својства појачавања циркулације.

3. Вруће вино са циметом и наранџом

500 милилитара црног вина
300 милилитара свежег сока од поморанџе
1 поморанџа
3 кашичице шећера
1 кашика цимета
неколико зрна каранфилића

Наранџу добро оперите и насецкајте на колутиће, те у четири колутића забодите каранфилић. Преостале колутиће преполовите и распоредите у чаше. Вино, сок од наранџе и шећер загревајте док не прокључа. Додајте цимет, све заједно промешајте и разделите у чаше. На сваку чашу као украс закачите колутић наранџе с каранфилићем.


4. Ирска кафа

Састојци потребни за две кафе:

4 децилитра инстант кафе – кафа може бити еспресо или обична инстант кафа, процеђена турска или нес кафа нпр, само преливена са врућом водом. Важно је да је кафа јака, црна и бистра. Врсту изаберите сами.
1 шоља слатке павлаке (умућене)
1 1/2 децилитрал вискија, Bailey’s вискија или било ког вискија ког имате у бифеу
2 кашичице шећера

Прво умутити слатку павлаку. Узети стаклене, прозирне чаше запремине 3 дл. Чаше треба да су мало загрејане тј. да нису скроз ледене. У сваку чашу сипати виски, а затим додати по кашичицу шећера. Добро промешати. На крају улити врућу, црну кафу, скоро до врха. Непрестално мешати како би се шећер истопио.

Одгоре сипати мало умућене слатке павлаке, на саму површину. Не мешати павлаку у кафу, јер није циљ да се растопи у пићу. Кафу украсити по жељи чоколадним мрвицама или зрнима кафе. Преостаје још само да уживате у вашој ирској кафи.

5. Суви мартини

100 милилитара џина
25 милилитара вермута
неколико пуњених маслина.

Припрема: Охладите шејкер, чашу, џин и вермут. Додајте затим у шејкер лед, џин и вермут и измиксајте. Додајте маслине.

Као лагани додатак уз мартини можете узети неколико крекера премазаних квалитеним сирним намазом и паштетом од маслина.

Опанак

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...