Posne slane pite na vodi koje morate probati: 3 savršena recepta bez ulja

0
18223

Posne španske pitice

3 šolje pšeničnog brašna,
3 šolje kukuruznog brašna,
3 šolje kisele vode,
1 prašak za pecivo,
3 kisela krastavčića,
pečena paprika,
kuvana šargarepa,
so,
voda.

Pomešajte belo brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, kiselu vodu, malo soli, sitno iseckane krastavčiće i pečene paprike, narendanu šargarepu. Sve dobro sjedinite i izlijte u kalup za mafine. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

posne pite na vodi

Pita sa pečurkama

Pročitajte i  Nadev curi sa svih strana: Sočna i bogata gibanica kakvu još niste jeli!

pakovanje šampinjona,
1/2 glavice luka,
1/4 praziluka,
1 šolja mlevenog paradajza,
kore za pitu,
so,
biber,
mešavina začina,
origano,
voda.

Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati. U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu.

Kore iseći na 3 duže trake, i ređati jednu na drugu, a između premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradajzom. Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao. Trouglove slagati na papir za pečenje u đuvečaru.

Pročitajte i  Pilav po bakinom receptu: Najzdraviji ručak za CELU porodicu!

Peći dok ne porumeni na 200 stepeni. Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekani.

posne pite na vodi

Posna pita sa spanaćem

pakovanje kora za pitu,
šolja pirinča,
pakovanje pečurke bukovače ili druge po želji,
6 smrznutih kroketa od spanaća,
ljuta papričica (ko voli),
so.

U malo vode spusti krokete i kuvati 5 min. Dodati šolju pirinča i dve šolje vode. Kuvati 15 min. Za to vreme bukovaču posoliti i ispeći, zatim je iseckati na kockice i dodati u kuvani pirinač. Po ukusu dodati ljutu papričicu. Staviti koru i porskati vodom, preko nje drugu koru pa fil. I tako dok imamo fila. Peći na 220 ili 250 stepeni dok ne porumeni.

Pročitajte i  Postani majstor za kiseljenja kupusa: Najbolji trikovi za savršenu zimnicu!

posne pite na vodi

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime