Посне слане пите на води које морате пробати: 3 савршена рецепта без уља

0
30136

Посне шпанске питице

3 шоље пшеничног брашна,
3 шоље кукурузног брашна,
3 шоље киселе воде,
1 прашак за пециво,
3 кисела краставчића,
печена паприка,
кувана шаргарепа,
со,
вода.

Помешајте бело брашно, кукурузно брашно, прашак за пециво, киселу воду, мало соли, ситно исецкане краставчиће и печене паприке, нарендану шаргарепу. Све добро сједините и излијте у калуп за мафине. Пеците у рерни на 180 степени око 20 минута.

посне пите на води

Пита са печуркама

Pročitajte i  Од једне смесе направите 6 врста колача: Могу бити и посни и мрсни, красиће сваку славску трпезу

паковање шампињона,
1/2 главице лука,
1/4 празилука,
1 шоља млевеног парадајза,
коре за питу,
со,
бибер,
мешавина зачина,
оригано,
вода.

Лук, празилук и печурке ситно исецкати. У керамички или тефлонски тигањ сипати шољу млевеног парадајза и на њему продинстати лук, празилук и печурке, додати со и зачине по укусу.

Коре исећи на 3 дуже траке, и ређати једну на другу, а између премазати водом, кечапом или млевеним парадајзом. Трећу кору премазати припремљеном смесом и савити у троугао. Троуглове слагати на папир за печење у ђувечару.

Pročitajte i  Како да ораси не буду горки: 3 једноставна трика која ће спасити сваку домаћицу

Пећи док не порумени на 200 степени. Када је печено, прекрити влажном крпом да одмекани.

посне пите на води

Посна пита са спанаћем

паковање кора за питу,
шоља пиринча,
паковање печурке буковаче или друге по жељи,
6 смрзнутих крокета од спанаћа,
љута папричица (ко воли),
со.

У мало воде спусти крокете и кувати 5 мин. Додати шољу пиринча и две шоље воде. Кувати 15 мин. За то време буковачу посолити и испећи, затим је исецкати на коцкице и додати у кувани пиринач. По укусу додати љуту папричицу. Ставити кору и порскати водом, преко ње другу кору па фил. И тако док имамо фила. Пећи на 220 или 250 степени док не порумени.

Pročitajte i  Беле бајадере са кокосом: Незаобилазни ситни колач који сви ОДМАХ ПОЈЕДУ!

посне пите на води

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име