Реформа торта: Савршена посластица ПРЕПУНА чоколаде и лешника! Обожаваћете је!

Састојци за кору:

8 беланаца
250 г шећера
250 г ораха
3 кашике брашна

Састојци за фил:

8 жуманаца
250 г шећера
4 штангле чоколаде
250 г путера

Припрема коре:

Умутите беланца у чврст шне, па додајте шећер и наставите да мутите.
Додајте самлевене орахе и брашно, те добро промешајте.
Сипајте смесу у већи подмазан плех и пеците на 200 Целзијуса око 15 минута.
Исеците кору на три једнака дела (можете сваку кору засебно пећи). Kора не треба да буде дебела.

Припрема фила:

Умутите жуманца, па додајте шећер и наставите да мутите.
Отопите чоколаду и додајте у смесу, те лепо промешајте.
Затим додајте путер који сте претходно добро умутили и опет промешајте.
Добијену смесу кувајте кратко на пари да се мало згусне.
Сваку кору премажите филом, па сложите једну на другу.
Фил намажите и преко целе торте.
Можете је украсити млевеним орасима или пропрженим шећером.

Стил.Курир

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...