Ледена лепотица: Река Рибница најлепши драгуљ мионичког краја

0
2980

Због природних блага и лепота које поседује, Мионица са поносом носи епитет – бисер западне Србије. Својом богатом туристичком понудом привлачи велики број туриста који из свих крајева наше земље, али и ван њених граница, долазе да уживају у свим благодетима које им она пружа.

Бања Врујци, родна кућа војводе Живојина Мишића у Струганику, Споменик природе Рибница, цркве и манастири су само нека од места која улепшавају ову варошицу.

Pročitajte i  За дуговечност дома: Које дрво ваља, а које не ваља садити у близини куће

Мионички крај је поред раскошних природних пејзажа познат и  по најбољој шљивовици и гостопримству њених суграђана.

Ипак, посебну драж овом месту даје река Рибница која припада сливу реке Колубаре, а налази се испод северних обронака Маљена и Дивчибара.

Тачно на месту спајања две речице, Манастирице и Паклешнице настаје прелепа Рибница.

Pročitajte i  Шта се дешава са душом 40 дана након смрти? Прва два дана обилази места која је волела, а трећи дан битно је да се МОЛИМО СНАЖНИЈЕ НЕГО ИКАД!

Река је на свом почетку изузетно брза и дивља, али у делу око саме Мионице она постаје мирна где се својим лаганим током и покретима улива у Колубару у близини села Дивци.

Вода у реци је изузетно бистра и чиста и самим тим представља станиште великом броју различитих врста риба.

Pročitajte i  АМЕРИКАНЦИ СРБИМА ОВО НИКАДА НЕЋЕ ОПРОСТИТИ! Лазански открио шта су му амерички генерали ПРЕБАЦИВАЛИ: Овако изгледамо у њиховим очима

Рибница заједно са Рибничком и Шалитреном пећином, Рибничким манастиром и 13 заштићених стабала липе чини прекрасни Споменик природе Рибница који је законом заштићен као културно добро од изузетне важности.

Током летњих дана велики број људи долази да се расхлади и ужува у чарима ове прекрасне реке.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име