У шабачком породилишту рођена је вицешампионска беба у тежини, а мама Максимовић Слађана рекордер је у тежини рођене деце.

Од најмањег другара Теодора је тежа више него дупло, од већине беба и дужа за 8 центиметара.

Са 5 килограма и 600 грама добила је вицешампионску титулу у породилишту, одличне оцене, име једне царице и нескривену радост мајке због најтеже бебе у породици Максимовић у Крнулама.

Фото: РТС принтскрин видео

“Била сам велика сви су мислили да носим тројке, али ја сам се борила да будем што активнија, више сам јурила са децом и све је изашло без проблема,” каже мама Слађана.

Са четворо деце на рођењу тешке укупно 20.550 грама тридесетогодишња Слађана је рекордер медју мајкама.

“Све природно, без епидурала, без таблета за болове, без ичега, без икаквих компликација,” наводи она.

Пре 12 година са 5 килограма и 250 грама стигао је Душан, потом најситнија Катарина са 4 килограма и 200 грама, а двогодишњој Милици рођеној са 5,5 килограма, титулу је сада преузела 100 грама тежа Теодора.

“Сви су изненађени са килажом, а ја сам пресрећан, обрадовао сам се кад ми је супруга јавила, наравно наравно да сам морао дупло да частим,” објашњава отац Слободан Максимовић.

Најкрупнија беба рођена у Шапцу тешка је 6 килограма и 200грама. Буцмасти подмладак у породилишту није реткост.

“Све је више мајки које рађају крупну децу, ја им честитам на храбрости и најчешће су такви порођаји природним путем и без компликација,” наводи др Драган Милошевић, начелник одељена гинекологије и акушерства Опште болнице Шабац.

Фото: РТС принтскрин видео

Теодорина мама каже да бебе обично по рођењу носе одећу величине 56, а да ће њена ћерка одмах у гардеробу величине 74.

У нешто мање бенкице и штрамплице ће и другар из собе. Са пет килограма Марко је кажу срећне мајке, по тежини прави момак за Теодору.

РТС

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име