Упорна влага и буђ у кући разарају здравље: Решите их се уз помоћ ових 5 собних биљака

0
8068

Боравак у просторији са пуно влаге није добар за здравље. Тамо где је влага, обично се налази и буђ, која и те како утиче на здравље, изазивајући симптоме грознице, главобоље, повраћање, чак и оштећење јетре.

Ако у кући имате влагу, лекари истичу да сте у том случају подложнији болестима дисајних органа, али и реуми, астми и туберкулози. Јавља се и депресија, чак и психоза. Најјачи утицај влага има на здравље деце, изазивајући алергије, кожне болести и бронхијалну астму.

Ипак, са овим проблемом могу да вам помогну биљке, и то следећих пет:

 

View this post on Instagram

 

#spatifilum#🍀🍀🍀🌷🌷🌷

A post shared by Ivana Ivanovski (@ivana.ivanovski_86) on

Спатифилум

Верује се да ова биљка доноси љубав у дом, па је неки називају женском срећом. Не само да Спатифилум исушује вишак влаге у ваздуху и регулише климу у простору, већ и уништава споре буђи. Најбољи ефекат ћете постићи ако биљку држите у простору на идеалних 18 степени.

Арабика (биљка кафе)

Бобице арабике појављују се тек након пет или шест година од тренутка када је биљка посађена, па је најбоље купити већ израслу биљку. Она исушује вишак влаге, а ваздух испуњава предивним тропским мирисом.

 

View this post on Instagram

 

🌱The Myrtus are still enjoying ‘summervacation’ on the doorstep to the terrasse door 🌱 #mygarden #terrasse #myrtus #oxalis

A post shared by Mette Fauerskov (@mettebfauerskov) on

Мирта

Ова биљка је симбол мира и ужитка. У прошлости су људи веровали да је ова биљка света, да људима може да врати младост, а путнике испуни додатном енергијом. Данас су утврђене неке друге благотворне карактеристике. Мирта уклања вишак влаге из околине и убија микробе из ваздуха.

Ловор

Ловор је симбол победе, славе и величанства. Потиче из суптропског подручја због чега воли хлад, влажан ваздух и веће количине топле воде. Уклања вишак влаге из ваздуха, а његови осушени листови оплемениће укус бројних јела.

Стабло лимуна

Лимуново стабло испуњава ваздух фантастичним цитрусним мирисом, а истовремено уклања вишак влаге из околине. Садржи велики број лековитих материја и стерилише простор око себе. Лимуново стабло воли сунчеву светлост и редовно заливање

 

View this post on Instagram

 

#limun #garden

A post shared by Danica Sladović (@danicasladovic) on

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име