На истоку Србије, на падинама планине Бељанице, налазе се Лисине. Смештене су на око 20 километара од Деспотовца. Лисине су једна од најпопуларнијих дестинација у овом делу земље, првенствено због чињенице да се овде налази један од најлепших водопада у Србији. На неколико стотина метара од водопада налази се извор реке Велико Врело. Извор, река и водопад су од 1995. године заштићени уредбом Владе Републике Србије, као Споменик природе Лисине. Долазак на Лисине не сме да протекне без посете свим атракцијама Великог Врела, па самим тим ни без одласка на извориште.

Лисине: Место где се укрштају водопад, пећине и света земља

А у подножју планине Бељанице, на 450 m надморске висине, на реци Велико врело (1 km узводно од ушћа Великог врела у Ресаву), налази се чаробан ресторан “Водопад Лисине”. Смештен је у самом подножју водопада Велики бук (50 m) и прави је амбијент за лепо проведен викенд. Поседује велико имање са малим зоолошким вртом, рибњаком са калифорнијском пастрмком. Окружен је ливадама, пашњацима и богатом шумом.

Од Деспотовца је удаљен 21 km а од Марковца 51 km. Посебан допринос пријатној атмосфери даје околина која је богата природним и културно-историјским споменицима. У непосредној близини се налази Ресавска пећина (10 km), манастир Манасија (23 km) и манастир Раваница (42 km).

Најпосећенија и најлепша српска пећина – Ресавска лепотица очараће сваког ко крочи у њено предворје

Ресторан “Водопад” из понуде издваја: погачу испод сача, бељанички сир и кајмак, качамак, проју, бељаничко јагње на ражњу као и увек свежу пастрмку. Капацитет ресторана је 200 места, а објекат садржи и велику терасу капацитета 250 места. За све госте је обезбеђен велики паркинг простор.

У понуди ресторана су и четри атрактивна бунгалова за преноћиште и дневни одмор. Собе у бунгаловима су опремљене француским лежајима, мини баровима и засебним купатилима. Смештајни капацитет је 20 места.

У близини ресторана налазе се водопад Велики бук (50 m), извор великог врела (700 m ), Ресавска пећина (10 km), прашума Винатовача (16 km), манастир Манасија (23 km), парк минијатура (20 km), манастир Раваница (42 km), музеј Рударства – Сењски рудник (35 km), бања Ждрело (60 km), Јагодина (60 km) – аква парк, зоо врт, музеј воштаних фигура.

Велики бук је један од највиших водопада у Србији, а река на којој се налази готово да је чаробна

Ресторан је идеално место за организације великих и малих славља, семинара и излета у природи, организацију ловног туризма и планинарења, одмора у природи, обиласка прашуме Винатовача…

Једина српска прашума: Место где стабла умиру природном смрћу, а сваком човеку потребна је дозвола како би крочио на њено тло!

vodopad-lisine.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име