Na istoku Srbije, na padinama planine Beljanice, nalaze se Lisine. Smeštene su na oko 20 kilometara od Despotovca. Lisine su jedna od najpopularnijih destinacija u ovom delu zemlje, prvenstveno zbog činjenice da se ovde nalazi jedan od najlepših vodopada u Srbiji. Na nekoliko stotina metara od vodopada nalazi se izvor reke Veliko Vrelo. Izvor, reka i vodopad su od 1995. godine zaštićeni uredbom Vlade Republike Srbije, kao Spomenik prirode Lisine. Dolazak na Lisine ne sme da protekne bez posete svim atrakcijama Velikog Vrela, pa samim tim ni bez odlaska na izvorište.

Lisine: Mesto gde se ukrštaju vodopad, pećine i sveta zemlja

A u podnožju planine Beljanice, na 450 m nadmorske visine, na reci Veliko vrelo (1 km uzvodno od ušća Velikog vrela u Resavu), nalazi se čaroban restoran “Vodopad Lisine”. Smešten je u samom podnožju vodopada Veliki buk (50 m) i pravi je ambijent za lepo proveden vikend. Poseduje veliko imanje sa malim zoološkim vrtom, ribnjakom sa kalifornijskom pastrmkom. Okružen je livadama, pašnjacima i bogatom šumom.

Od Despotovca je udaljen 21 km a od Markovca 51 km. Poseban doprinos prijatnoj atmosferi daje okolina koja je bogata prirodnim i kulturno-istorijskim spomenicima. U neposrednoj blizini se nalazi Resavska pećina (10 km), manastir Manasija (23 km) i manastir Ravanica (42 km).

Najposećenija i najlepša srpska pećina – Resavska lepotica očaraće svakog ko kroči u njeno predvorje

Restoran “Vodopad” iz ponude izdvaja: pogaču ispod sača, beljanički sir i kajmak, kačamak, proju, beljaničko jagnje na ražnju kao i uvek svežu pastrmku. Kapacitet restorana je 200 mesta, a objekat sadrži i veliku terasu kapaciteta 250 mesta. Za sve goste je obezbeđen veliki parking prostor.

U ponudi restorana su i četri atraktivna bungalova za prenoćište i dnevni odmor. Sobe u bungalovima su opremljene francuskim ležajima, mini barovima i zasebnim kupatilima. Smeštajni kapacitet je 20 mesta.

U blizini restorana nalaze se vodopad Veliki buk (50 m), izvor velikog vrela (700 m ), Resavska pećina (10 km), prašuma Vinatovača (16 km), manastir Manasija (23 km), park minijatura (20 km), manastir Ravanica (42 km), muzej Rudarstva – Senjski rudnik (35 km), banja Ždrelo (60 km), Jagodina (60 km) – akva park, zoo vrt, muzej voštanih figura.

Veliki buk je jedan od najviših vodopada u Srbiji, a reka na kojoj se nalazi gotovo da je čarobna

Restoran je idealno mesto za organizacije velikih i malih slavlja, seminara i izleta u prirodi, organizaciju lovnog turizma i planinarenja, odmora u prirodi, obilaska prašume Vinatovača…

Jedina srpska prašuma: Mesto gde stabla umiru prirodnom smrću, a svakom čoveku potrebna je dozvola kako bi kročio na njeno tlo!

vodopad-lisine.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime