Дивна војвођанска посластица по бакином рецепту: Резанци са прженим гризом и џемом

Дивна, стара посластица која се у Војводини традиционално спрема за Бадње вече. Поред резанаца са маком ово је још један класик војвођанске кухиње који морате пробати.

300г ширих резанаца
2-3 кашике уља
1 шоља пшеничног гриза
2-3 кашике жутог шећера
1 кесица ванил шећера
џем од вишања

Резанце скувајте у води у коју сте додали прстохват соли. Када су кувани, процедите их и исперите их у хладној води. Врло мало их зауљити.

Pročitajte i  Из књиге "Болести душе" Николаја Пестова: Питања која ће вам открити да ли је ваше психичко здравље нарушено

2. У тигању, на загрејаном уљу, пропржите гриз, док лепо не порумени. Мешајте да не загори. Када је готово, скините са ватре и одмах додајте шољицу воде, како би пржени гриз набубрио. Додајте 2 кашике шећера и један ванил шећер, више или мање у зависности од тога колико слатко волите.

3. Пржени гриз добро измешајте са резанцима. Сервирајте у чинији, уз додатак џема од вишања.

Pročitajte i  Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Или погледајте како то бака прави.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...