Sunday, February 16, 2025
NaslovnaZanimljivostiDivna vojvođanska poslastica po bakinom receptu: Rezanci sa prženim grizom i džemom

Divna vojvođanska poslastica po bakinom receptu: Rezanci sa prženim grizom i džemom

Divna, stara poslastica koja se u Vojvodini tradicionalno sprema za Badnje veče. Pored rezanaca sa makom ovo je još jedan klasik vojvođanske kuhinje koji morate probati.

300g širih rezanaca
2-3 kašike ulja
1 šolja pšeničnog griza
2-3 kašike žutog šećera
1 kesica vanil šećera
džem od višanja

Rezance skuvajte u vodi u koju ste dodali prstohvat soli. Kada su kuvani, procedite ih i isperite ih u hladnoj vodi. Vrlo malo ih zauljiti.

2. U tiganju, na zagrejanom ulju, propržite griz, dok lepo ne porumeni. Mešajte da ne zagori. Kada je gotovo, skinite sa vatre i odmah dodajte šoljicu vode, kako bi prženi griz nabubrio. Dodajte 2 kašike šećera i jedan vanil šećer, više ili manje u zavisnosti od toga koliko slatko volite.

3. Prženi griz dobro izmešajte sa rezancima. Servirajte u činiji, uz dodatak džema od višanja.

Ili pogledajte kako to baka pravi.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments