ROLAT SA AJVAROM: Svaka svečana trpeza nezamisliva je bez ovog rolata

Rolat se puni filom od sira, pavlakom i neizostavnom praškom šunkom. Rolat možete prilagoditi i svom ukusu, dodati mu ili oduzeti koju namirnicu.
Za koru:
  • 5 kašika brašna
  • 5 jaja,
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 kašika mleka
  • 2 kašičice ulja
  • 1 prašak za pecivo,
  • 4 pune kašike ajvara,

 

Za fil:
  •  1 čaša kisele pavake,
  • 100g majoneza,
  • 150g šunke,
  • 200g kačkavalja.
Umutite belanca i žumanca dok se ne dobije lepo sjedinjena masa. Sipajte mleko, kašiku po kašiku dok mutite mikserom, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, so i ajvar, pa to umešajte varjačom ili rukama. Rernu zagrejte na 220 stepeni i pecite oko 20 minuta. Kada je kora ispečena, stavite je na mokru krpu, zavijte je i ostavite da postoji bar 30 minuta.
Za to vreme pomešajte pavlaku, majonez, sitno seckanu šunku i narandani kačkavalj. Nakon 30 minuta, odvijte rolat i nafilujte ga prethodno napravljenim filom, a zatim ga uvijte u foliju i ostavite u frižider na sat vremena. Rolat služite hladan kao dodatak predjelu.
rolat
rolat sa ajvarom

PROČITAJTE JOŠ: PODVARAK NA STARINSKI NAČIN: Pravo jelo za zimske dane

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

PROČITAJTE JOŠ: GUSLAR FILIP VIŠNJIĆ: Najpoznatiji tvorac srpskih epskih pesama, umro je na današnji dan

PROČITAJTE JOŠ: BUDITE USPEŠNI U NOVOJ GODINI: Najrasprostanjenija verovanja vezana za novogodišnju noć

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...