Стари српски хороскоп тачно погађа шта вам је записано на рођењу: Невероватно прецизно одређује судбину

0
4003
Фото: Јутјуб/принтскрин

Словенски хороскоп је подељен на периоде од по 10 дана. Сваки од тих  периода носи обележје једног цвета. Ево како су стари Словени тумачили дане у којима сте рођени.

Жути нарцис (01. јануар – 10. јануар)

Овај цвет је симбол лета, топлине и отворености. Успркос првом утиску да сте стидљива особа која не воли да се истиче – ви имате смели приступ животу. Ваша дела говоре више од речи, и увек настојите да испуните своје амбиције. За вас је најбоље објашњење оно најједноставније. Иако сте рођени усред зиме, избегавајте хладну климу.

Чичак (11. јануар – 20. јануар)

Често преузимате на себе више обавеза него што можете да испуните, што може давати погрешан утисак и околина тако ређе примећује вашу доброту. Због тога тежите за пажњом других. Веома сте добар пријатељ, и дајете потпору својој породици. Имате развијен осећај за радну етику, али превише рада вас може довести до здравствених проблема.

Смиље (21. јануар – 31. јануар)

Скромни сте, али је праћење модних трендова и облачење по последњојмоди ваша опсесија. Управо због те ваше опсесије можете постати објекат трачева или љубоморе. Није вам тешко да се носите са “злобним језицима”, и врло лако излазите из тешких ситуација.

Имела (01. фебруар – 10. фебруар)

Веома сте радознали, и подложни утицају околине. Не бојите се ризика, па жене имеле могу освојити и најнеприступачнијег мушкарца. Мушке имеле су познате по својој лепоти. Жене су луде за вама! Међутим, требало би да се бавите спортом, то ће вам користити да задржите и физичко и психичко стање.

Олеандер (11. фебруар – 19. фебруар)

Жене олеандри су познате као скромне лепотице. Одајете утисак као да вам је потребна заштита, али и сами сте врло способни да пружите отпор. Врло сте вредна и издржљива особа, имате неисцрпни извор унутрашње снаге. Ваш мото је “како сејеш, тако и жањеш”.

Мимоза (20. фебруар – 29. фебруар)

Ви сте у правом смислу речи осетљиви попут мимозе. Јако патите због животних промашаја, а волите подршку и похвале. С друге стране, врло напорно радите за “свој хлеб” и често сте спремни на посебну жртву за добробит других. Људи воле да вам се обраћају за помоћ и познати сте по томе што пријатеље никад нећете оставити на цедилу. Склони сте срчаном удару и чиру на желуцу.

Мак (01. март – 10. март)

Од ваше лепоте и шарма немогуће је одбранити се, а када се човек једном нађе у вашем загрљају – не може побећи. Живот вам није лак, често је врло трновит, али ви увек успевате да извучете и пребродите све. За вас је најважније да верујете у себе и своје способности, што ће вам помоћи да постигнете успех.

Љиљан (11. март – 20. март)

Ваша одлика је суптилни шарм и префињена осећајност. Негативне особине су вам превртљивост, тајанственост и непредвидивост, што врло често може збуњивати људе. Спремни сте да остварите своје амбиције, без обзира на препреке, па вам људи чак и завиде на томе.

Pročitajte i  Још једно чудо Светог Василија: Сведочанство о избављењу ђавоимане девојке на Острогу

Напрстак (21. март – 31. март)

Врло сте одлучна особа чији мозак ради с тачношћу рачунара, те проналазите решења и за најтеже проблеме. Можете предвидети и неколико корака унапред. Не могу да вас ухвате неспремне, али постоји могућност да ће вам управо умне способности временом слабити… Склони сте јаким главобољама.

Магнолија (01. април – 10. април)

Таштина и свеприсутна жеља да за победом је једна од ваших најважнијих карактеристика. Навикли сте да увек будете први у свему. Цените туђа мишљења, али на крају увек учините оно што ви сматрате да је најбоље. Ипак, ваша позиција у друштву је неизвесна управо због ваше суздржаности према добрим саветима.

Хортензија (11. април – 20. април)

Дружељубива сте, оптимистична, великодушна и саосећајна особам Мана вам је што волите много да трошите, и управо она може бити врло иритантна особина за оне који вас окружују. Врло често славите нешто, волите да поклањате и частите људе. Међутим, ретко ћете се жртвовати за добробит дугог.

Георгина (21. април – 30. април)

Увек тражите златну средину у било каквој ситуацији. Срећа вас прати кроз живот и већина ствари вам полази за руком, а мана вам је што имате врло високо мишљење о себи, што вам понекад може засметати да реално сагледате ситуацију. Немојте имати превише поверења у судбину, нити у пословном нити у приватном плану.

Ђурђевак (01. мај -10 мај)

Ви сте искрена душа неисквареног срца, која често пати због искварености околине. Жена ђурђевак мора у животу имати заштитника, који ће је бранити од свих недаћа. У послу имате више среће, али прекомерна амбиција може дати супротан ефекат, и довести вас на руб уништења.

Пркос (11. мај – 22. мај)

Ви сте деструктивна, ратоборна особа, која увек очекује разочарање, чак и од вољених особа. Људи око вас имају проблем у слагању с вама, и у пословном и у приватном смислу. Међутим, они који успеју с вама да нађу заједнички језик – могу се у потпуности поуздати у вас, јер сте у души врло брижни и вредни. Ипак, због своје посебности највећи сте непријатељ управо сами себи…

Kамилица (22. мај – 31. мај)

Није увек лако препознати јесте ли заљубљени или само глумите. Упркос томе што сте врло привлачни, често сте врло дволични и безосећајни. У стању сте због мале користи уништити године преданог рада, и никада се не зна како ћете реаговати.

Звончић (01. јун – 11. јун)

Врло сте конзервативни, и свака најмања промена може вас избацити из такта и бацити у очај. Најбоље се осећате окужени породицом, код куће, и одатле црпите сву снагу и енергију. Волите возове пре него авионе.

Бела рада (12. јун – 21. јун)

Не може се рећи да сте посебно храбра или романтична особа. Знате бити срамежљиви, тихи, опрезни и пажљиви и не волите да сте у центру пажње. Ипак, добро знате шта желите од живота и шта вам тачно одговара, и због тога можете остварити завидне резултате.

Pročitajte i  Десило се на Острогу: Прича оца Гојка Перовића која ће вас научити како да никог не осуђујете!

Лала (22. јун – 01. јул)

Енергична сте и самоуверена особа, а супротан пол вам дословно једе из руке. Жене лале су врло енергичне и посесивне особе које имају врло високо мишљење о себи, а мушкарци имају манире и понашају се као непоправљиви заводници. Довољно је да махнете руком и око вас се све ускомеша, али врло је тешко натерати вас да признате грешку, ма колико да нисте у праву.

Локвањ (02. јул – 12. јул)

Врло сте приступачна, свестрана и добронамерна особа. С обзиром да је локвањ цвет који у себи садржи елементе ваздуха, воде и земље, ви сте особа која има много вредности и врло се лако прилагођавате околини, те све препреке савладавате с лакоћом. У вама има много животне радости коју преносите на друге људе.

Љубичица (13. јул – 23. јул)

Увек привлачите доста пажње. Често се држите по страни и чекате прави тренутак, и када он дође ви се показујете у својој величанствености, захтевајући да вам се призна оно што је ваше. Добијате све што пожелите.

Шипак (24. јул – 02. август)

Kао што шипак има трње за обрану, ваша обрана су оштре речи. На први поглед сте врло опасни, али они који вас боље упознају знају да се само ради о механизму одбране. Људима је потребно доста времена да вас схвате.

Сунцокрет (03. август – 12. август)

Ви знате колико вредите, сукоби вас не ометају, а успех не засљепљује. Kада сте успешни уживате у свој моћи. Незаустављиви сте, увек идете напред, иако сте понекад недоследни у својим поступцима.

Ружа (13. август – 23. август)

Ви сте краљица, сви вам завиде, па се око вас плету бројне интриге. Али, ви остајете недодирљиви. Недоступни сте, и имате веома јак карактер због чега можете имати проблеме са супротним полом. Пазите на своје здравље, исцрпљивање избегавајте под сваку цену.

Жаворњак (24. август – 02. септембар)

Можете да живите сами и немате потребу за оснивањем породице. Врло сте предани раду, све завршавате пре рока, и имате велика очекивања од колега на послу, баш као и од пријатеља.

Због тога пречесто себе представљате као жртвеног јарца, који пати због туђих грешака. Такође, морате да научите да се браните од оптужаби других. Имате јако добро памћење.

Kаранфил (03. септембар – 11. септембар)

Није лако наћи особу као што сте ви. Смелу, с толико јасним и једноставним мотивима. Увек штитите слабије од себе, и спремни сте да се жртвујете за добробит других. Знате да будете прилично тврдоглави и када нисте у праву. Имате врло снажан карактер који привлачи људе.

Лепа ката (12. септембар – 22. септембар)

И када се налазите на самом дну и осећате се најгоре ви успевате да будете насмејани. У своју околину уносите радост, цењени сте и у пословном и на приватном плану. Ваш оптимизам прелази на друге људе. Ви сте природно ведра особа.

Планински чубар (23. септембар – 03. октобар)

Ви сте особа позната по префињеном укусу и лепим манирима. Имате врло широко знање и врло сте добар и предан радник. Знате ценити своје вештине, и врло сте добар пријатељ онима до којих вам је стало. Издржљиви сте и толерантни.

Pročitajte i  Како је Стојан нашао пут до Бога и постао Василије Острошки - Животна прича великог чудотворца

Kамелија (04. октобар – 13. октобар)

Иза ваше префињене и отмене појаве крије се чврст карактер, а када желите можете бити јако тврдоглави. За жене камелије може се рећи да имају мушке особине одлучности. Имате уметничке склоности и врло развијену машту.

Јоргован (14. октобар – 23. октобар)

Јоргован је симбол свежине, невиности, и вечне младости. Због тога и вама многи завиде на изгледу и виталности. Уколико имате љубоморне супарнике, најбоље их је игнорисати. Атрактивног сте изгледа, увек угодног понашања, волите да помажете другима. Волите приговарати, што зна да наљути ваше најближе.

Фрезија (24. октобар – 02. новембар)

Ви сте неустрашиви, упорни, и врло тврдоглави. Чак до те мере да неком нанесете бол. Међутим, околина вас воли (што вам помаже у многим случајевима), и то посебно на послу. Управо ту наклоност околине успевате да искористите у своју корист, али и како бисте побољшали своју личност.

Орхидеја (03. новембар – 12. новембар)

Ви сте врло тајновита и мистериозна особа, па се људима понекад може учити да сте у облацима, те вас не разумеју. Требало би да се више крећете у друштву како би испунили све своје потенцијале. Ваше непрестане сумње могу вас довести у неугодну позицију с надређенима и колегама. Но, најчешће немате проблеме у савладавању потешкоћа. Изврсни сте љубавници у кревету.

Божур (13. новембар – 22. новембар)

Ви не морате да се бринете за здравље, нити вам могу нашкодити неки спољни утицаји. Морате порадити на самоконтроли, посебно по питању причања о сопственим плановима. Имате изражену интуицију, па није необично да су божури психолози, пророци, травари или видовњаци.

Гладиола (23. новембар – 02. децембар)

Не можете се хвалити бројним талентима, али сте врло марљиви у послу који радите, и врло сте поуздани. Под правим вођством можете доста тога постићи, али без обзира на све – задржаћете своју скромну нарав. Људи имају обичај да вам се поверавају јер увек дајете добре савете, па вас због тога такође и много поштују.

Маслачак (03. децембар – 12. децембар)

Волите пажњу, и можете да будете изузетно екстравагантни. Што сте више у јавности имате више могућности за успех, и врло сте добри у обављању професионалних задатака. Волите природу и топлину.

Лотус (13. децембар – 22 децембар)

Лотус је симбол чистоће. С обзиром да имате специфичан начин размишљања можете постићи много ствари. Требало би да порадите на флексибилности у односима с ближњима. Често сте пуни идеја које никада не остварите.

Особе које су рођене у знаку рунолиста су добри пријатељи. Веома сте поуздана особа. Мирни сте и тактични, и увек имате све под контролом. У послу ћете напредовати тек у другој половини живота. Иако мирни, када сте испровоцирани знате показати и своју другу страну.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име