Ручак који ће све оборити са ногу: Пуњене шницле са кромпирићима

Направите ручак на којем ће вам завидети и најискусније домаћице.

Састојци (за 4 особе):

8 свињских шницли (по 100 г)
чен белог лука
веза зачинског биља (першуна, мирођије, целера)
кашичица сенфа
2 кашике презли
со, бибер
2 кашике масти
750 г кромпира
250 г парадајза

Начин припреме

Пропрати месо, посушити га и излупати. Исецкати зачинско биље и бели лук. Помешати их са сенфом и презлама, па посолити и побиберити. Добијеном масом према­зати шницле, преклопити их и пробости чачкалицом. Пржити шницле на кашики масти око 25 минута.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Ољуштити и опрати кромпире, па их исећи на коцке и барити око 5 минута у посољеној води. Прелити парадајз врелом водом, ољуштити га, одстранити семенке и исецкати на коцкице.

Испржити кромпире на другој кашики масти, умешати парадајз, мало продинстати и сервирати уз месо.

Ствар укуса

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...