Ručak koji će sve oboriti sa nogu: Punjene šnicle sa krompirićima

0
1391

Napravite ručak na kojem će vam zavideti i najiskusnije domaćice.

Sastojci (za 4 osobe):

8 svinjskih šnicli (po 100 g)
čen belog luka
veza začinskog bilja (peršuna, mirođije, celera)
kašičica senfa
2 kašike prezli
so, biber
2 kašike masti
750 g krompira
250 g paradajza

Način pripreme

Proprati meso, posušiti ga i izlupati. Iseckati začinsko bilje i beli luk. Pomešati ih sa senfom i prezlama, pa posoliti i pobiberiti. Dobijenom masom prema­zati šnicle, preklopiti ih i probosti čačkalicom. Pržiti šnicle na kašiki masti oko 25 minuta.

Pročitajte i  POČINjU VUČJI DANI, NAJOPASNIJE VREME U GODINI: Da vas ne bi snašlo zlo ispoštujte ove običaje

Oljuštiti i oprati krompire, pa ih iseći na kocke i bariti oko 5 minuta u posoljenoj vodi. Preliti paradajz vrelom vodom, oljuštiti ga, odstraniti semenke i iseckati na kockice.

Ispržiti krompire na drugoj kašiki masti, umešati paradajz, malo prodinstati i servirati uz meso.

Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime