Ручак који ће све оборити са ногу: Пуњене шницле са кромпирићима

Направите ручак на којем ће вам завидети и најискусније домаћице.

Састојци (за 4 особе):

8 свињских шницли (по 100 г)
чен белог лука
веза зачинског биља (першуна, мирођије, целера)
кашичица сенфа
2 кашике презли
со, бибер
2 кашике масти
750 г кромпира
250 г парадајза

Начин припреме

Пропрати месо, посушити га и излупати. Исецкати зачинско биље и бели лук. Помешати их са сенфом и презлама, па посолити и побиберити. Добијеном масом према­зати шницле, преклопити их и пробости чачкалицом. Пржити шницле на кашики масти око 25 минута.

Ољуштити и опрати кромпире, па их исећи на коцке и барити око 5 минута у посољеној води. Прелити парадајз врелом водом, ољуштити га, одстранити семенке и исецкати на коцкице.

Испржити кромпире на другој кашики масти, умешати парадајз, мало продинстати и сервирати уз месо.

Ствар укуса

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...