Једноставне и јефтине намирнице чине овај ручак приступачним за свачији џеп. А укус ће се допасти и оним пробирљивим. Спој кромпира и виршли уз додатак лука је нешто што ћете често правити овог лета.
Састојци
2 већа кромпира
1 главица црног лука
4 виршле
уље за пржење
зачини по жељи
Припрема:
Kромпир и лук ољуштите и исеците на коцкице. У дубљи тигањ или шерпу ставите уље, додајте кромпир и лук, па их посолите. Пржите на тихој ватри уз стално мешање. Виршле исецкајте на колутиће, а када се кромпир запече, убаците их у тигањ и пржите. Додајте и мало воде, оставите на шпорету док воде не испари,а кромпир не омекша.
Извор: Ствар укуса