Ручак за ПАМЋЕЊЕ: Пролећни гулаш савршено јело које нема конкуренцију

1
462
Foto: Flickr

Састојци:

свињско месо 800 г
црни лук 1 главица
шаргарепа 3 комада
млади грашак 250 г
кисела јабука 1
бело вино 200 мл
зачинска паприка 1 кашика
уље по потреби
со по укусу
бибер по укусу
першун по жељи

Kако припремити:

Месо исеците на коцке, посолите и побиберите. Kад мало одстоји, пропржите га на загрејаном уљу да порумени са свих страна, па га извадите. На истој масноћи пропржите сецкани црни лук и пржите га док мало не омекша, па додајте колутове шаргарепе. Налијте вином, динстајте пет минута, вратите месо, додајте нарендану ољуштену јабуку, посолите, побиберите и сипајте воду да садржај огрезне. Kад проври, смањите ватру и кувајте око један сат. Пре служења поспите сецканим першуном.

Pročitajte i  Страдање српског народа које не смемо заборавити: Изложба „Априлски рат и први дани НДХ“ у Музеју Срема

Извор: Супер рецепти

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. И ја спремам гулаш, али ЗАМЕЊУЈЕМ МЕСО С СОЧИВОМ – нема разлике а пуно је здравији, јефтинији и лакши за варење!
    И у пуњене паприке, мусаку с кромпиром стављам СОЧИВО уместо лешина животња. Наравно увек ставим доста бибера, папркие и карија.
    Од како сам прешла на искључиво посну храну, СИРОВУ ШТО ВИШЕ, вид ми се поправио, не носим наочаре, немам лекове… живим ко Богиња!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име