Ручак за ПАМЋЕЊЕ: Пролећни гулаш савршено јело које нема конкуренцију

Састојци:

свињско месо 800 г
црни лук 1 главица
шаргарепа 3 комада
млади грашак 250 г
кисела јабука 1
бело вино 200 мл
зачинска паприка 1 кашика
уље по потреби
со по укусу
бибер по укусу
першун по жељи

Kако припремити:

Месо исеците на коцке, посолите и побиберите. Kад мало одстоји, пропржите га на загрејаном уљу да порумени са свих страна, па га извадите. На истој масноћи пропржите сецкани црни лук и пржите га док мало не омекша, па додајте колутове шаргарепе. Налијте вином, динстајте пет минута, вратите месо, додајте нарендану ољуштену јабуку, посолите, побиберите и сипајте воду да садржај огрезне. Kад проври, смањите ватру и кувајте око један сат. Пре служења поспите сецканим першуном.

Pročitajte i  Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Извор: Супер рецепти

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...