Састојци:
свињско месо 800 г
црни лук 1 главица
шаргарепа 3 комада
млади грашак 250 г
кисела јабука 1
бело вино 200 мл
зачинска паприка 1 кашика
уље по потреби
со по укусу
бибер по укусу
першун по жељи
Kако припремити:
Месо исеците на коцке, посолите и побиберите. Kад мало одстоји, пропржите га на загрејаном уљу да порумени са свих страна, па га извадите. На истој масноћи пропржите сецкани црни лук и пржите га док мало не омекша, па додајте колутове шаргарепе. Налијте вином, динстајте пет минута, вратите месо, додајте нарендану ољуштену јабуку, посолите, побиберите и сипајте воду да садржај огрезне. Kад проври, смањите ватру и кувајте око један сат. Пре служења поспите сецканим першуном.
Извор: Супер рецепти
И ја спремам гулаш, али ЗАМЕЊУЈЕМ МЕСО С СОЧИВОМ – нема разлике а пуно је здравији, јефтинији и лакши за варење!
И у пуњене паприке, мусаку с кромпиром стављам СОЧИВО уместо лешина животња. Наравно увек ставим доста бибера, папркие и карија.
Од како сам прешла на искључиво посну храну, СИРОВУ ШТО ВИШЕ, вид ми се поправио, не носим наочаре, немам лекове… живим ко Богиња!