Руси у посети Мионици: Традиција пријатељства која се наставља

0
693

Општина Мионица је имала велику част да у периоду од 15. до 17. маја угости  делегацију Дзержинске области, руске општине у региону Калуга. Прошле године у јулу месецу, ове две општине су унапредиле своје односе када су потписале Споразум  о братимљењу. Председник општине Мионица, Бобан Јанковић је са својим најближим сарадницима уз највеће почасти угостио руску делегацију.

Осмочлана руска делегација предвођена првим човеком Дзержинске области Андрејeм Пичугином имала је прилику да се упозна са привредом мионичког краја. У пратњи председника општине и његових најближих сарадника, руска делегација је посетила привреднe субјекте, фабрике ”ФИМА” и ”Емка” у Мионици, фабрике воде ”ВОДАВОДА” у Бањи Врујци и ”Миони” у Кључу, као и Млекару ”Качаревић” и фарму млечних крава Стојадина Читаковића у Горњем Мушићу.

Pročitajte i  Небеска викендица саграђена голим рукама! Са 12 година Мирослав пројектовао архитектонско чудо НИ НА НЕБУ, НИ НА ЗЕМЉИ

За делегацију је био организован и обилазак Ваљева, Бање Врујци и музејског комплекса родне куће војводе Живојина Мишића у Струганику. У част доласка руске делегације, у великој сали Културног центра Мионица, одржано је вече руско-српског пријатељства. Богати културно уметнички програм увеличали су глумци Народног позоришта из Београда,  Ивана Жигон и Лепомир Ивковић и чланови певачког друштва ”Србски православни појци” из Београда и ”Студија М” из Ваљева. У галерији Културног центра Мионица је представљена изложбена поставка слика руских уметника и то са недавно одржане ликовне колоније ”Колут Мандић” у Бањи Јунаковић код Апатина.

Pročitajte i  РЕКА ЈЕРМА, ПРАВО ЧУДО БАЛКАНА: Моћни, јединствен и најлепши кањон у Србији плени нетакнутом лепотом природе

Последњи дан боравка у Мионици, руска делегација је имала састанак са представницима управе и привредницима Колубарског округа. На састанку су присуствовали начелник Колубарског округа Горан  Миливојевић, представници  Регионалне привредне коморе Ваљево, Града  Ваљева, општинe Мионица, Лајковац, Љиг и Осечина, као и привредници ваљевског краја.

Након одржаног састанка председник општине Мионица је изјавио:

  • Одлични односи Русије и Србије, који су додатно унапређени недавном посетом председника Вучића Русији и присуствовањем прослави Дана победе, додатно нас подстичу да интензивно развијамо сарадњу Мионице и Дзержинске области. Следећи корак је повезивање читавог Колубарског округа са општинама и градовима из региона Калуга на обострану корист.

Бoбан Јанковић је такође нагласио да је на састанку договорена иницијатива за формирање мешовитог руско-српског предузећа која ће бити упућена Влади Србије.

  • У име наше делегације посебну захвалност на дочеку, гостопримству и љубазности упућујем председнику Бобану Јанковићу, званичницима и грађанима братске општине Мионица са којом ћемо наставити да унапређујемо сарадњу, али планирамо и сарадњу са целим Колубарским округом чија ће делегација бити гост званичника региона Калуга – изјавио је први човек Дзержинске области Андреј Пичугин.
Pročitajte i  Небеска викендица саграђена голим рукама! Са 12 година Мирослав пројектовао архитектонско чудо НИ НА НЕБУ, НИ НА ЗЕМЉИ

Ова изузетно значајна посета  Дзержинске делегације је само мали корак ка још већем учвршћивању братских али и унапређењу и успостављању бољих економских и привредних односа између ове две општине.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име