Ruski dobrovoljac u poruci Srbima: Da li vas je preko noći neko oteo i zamenio narodom koji nema ni pamćenja ni časti u sebi?

0
1240
Foto: Fejsbuk

Rus Albert Andijev, koji je kao dobrovoljac branio tadašnju SR Jugoslaviju na granici sa Albanijom tokom NATO agresije 1999 godine, imao je snažnu poruku za sve Srbe. Njegovo herojstvo i borba ogleda se, pored ostalog, u tome kada ga je teroristički snajper pogodio u desno oko, svoj snajper prebacio je na levo oko i nastavio da se bori dok nije pao u nesvest. Izgubio je desno oko, ranjen je i u ruku i ratni je vojni invalid 100%.

Foto: Fejsbuk  Alьbert Ahsarbekovič Andiev

„Sećam se 1999 godine, u ratu i odma posle rata. Imali ste nasmejana, sretna lica, puna nade. Gledao sam vas, i znao sam da nas mogu uništiti ali pobediti ne.
A onda ste izabrali nekog ko na ovaj ili onaj način uništava sve što Srbin znači u zemlji Srbiji, prodaje ono o prodaji čega naši preci nisu ni razmišljali, proglašava poraze za pobede, tamniče patriote, a u nebesa diže dezertere, bolesnike morala i reda, i ostalu maloumnu stoku od ljudi…
Sad više ne vidim sreću na vašim licima, iako je rat odavno u prošlosti. Vidim namrgođena lica puna poniznosti i straha, nesposobna da se bore protiv onih koji su im odvojili meso od koske i bacili kosku kao psu lutalici, ali sposobne da se pobiju zbog te koske sa braćom svojom.
Pa gde li je nestao narod kome ni rat nije mogao da otme nadu, narod koji nije padao onda kad je drugima život na kolenima bio pojam normalnog života?..
Gde ste SRBI moji?!! Da li vas je preko noći neko oteo i zamenio narodom koji nema ni pamćenja ni časti u sebi?
Verujte mi, teško mi je kad vas vidim na kolenima, jer se još uvek sećam kako ste živeli i ginuli pre -stojeći, sa osmehom na visoko podignutoj glavi.“

Pročitajte i  Zlatni prsten Stefana Prvovenčanog: Jedan od samo 3 prstena srpskih srednjovekovnih vladara koji se danas čuva u Srbiji

Autor/Izvor: Fejsbuk nalog Alьbert Ahsarbekovič Andiev
Magacin

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime