Nezamenljiv ruski narodni lek: Svako veče stavite list kupusa na grudi i odmah ćete videti promenu

0
5496
Foto: Jutjub/printskrin/ atina olimp

Da li ste znali da je najbobičnija glavica svežeg kupusa neverovatan lek koji u Rusiji čak i doktori za neka stanja preporučuju umesto tableta?

Osim što je nezamenljiv u našoj kuhinji, postoji način da ih koristite i u lečenju. Pravilnom upotrebom izvući ćete sve medicinske dobrobiti kupusa, a evo kod kojih tegoba najviše pomaže:

Povrede i modrice

Ako ste se udarili ili pali, pa imate bolni otok ili masnicu, pred spavanje privijte list kupusa na povređeno mesto i pričvrstite zavojem. Do ujutro bi otok trebalo da spadne, a bol ili masnica znatno da se umanje ili čak potpuno nestanu.

Pročitajte i  Predstavljanje turizma Srbije u Budimpešti

Važna napomena: Ukoliko vas nakon privijanja kupusa povređeno mesto boli još više, hitno se obratite lekaru, jer postoji mogućnost da je došlo do naprsnuća.

Ujedi insekata

Kod bola i otoka nakon ujeda pčele, ose ili stršljena značajno će vam pomoći list svežeg kupusa. U ovom slučaju se ponaša kao magnet – uvlači toplotu i bol sa mesta ujeda u sebe.

Pročitajte i  Ko je bio bog Jarilo, kome su se i Nemanjići klanjali: Umesto Đurđevdana nekada se slavio ovaj staroslovenski bog

Glavobolja i temperatura

List kupusa ima moć da izvuče tešku glavobolju i snizi povišenu telesnu temperaturu. Položite kupus na čelo tako da obuhvatite i slepoočnice, pa pričvrstite zavojem ili pamučnom krpom. Rusi kupusom leče i migrenu!

Bol u dojkama

Tokom dojenja i laktacije, žene često pate od otoka i osećaja nadutosti u grudima. Budući da trudnice i dojilje moraju da izbegavaju lekove, narodna medicina je sve što im preostaje!

Pročitajte i  KOSOVSKI ZELJANIK: Najbolji recept za proju sa zeljem

Ruskinje ovaj problem rešavaju tako što velike, dobro oprane listove kupusa kojima su odsekle debelo korenje i blago ih izlupkale tučkom za meso, privijaju na otečene dojke i drže što duže. Ovaj metod je odličan i kod mastopatije (displazije dojki, odnosno promena u tkivima) i bola u dojkama pred menstruaciju.

Napomena: Pre korišćenja lista kupusa u svrhu lečenja, morate da ga operete ključalom vodom (kratko ga potpite), a zatim i osušite.

Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime