SA MANASTIRSKE TRPEZE: Posne špagete sa tunjevinom koje su gotove za svega nekoliko minuta!

0
4949

Posne špagete sa tunjevinom – napravite lako ovo brzo, posno jelo, idealno za dane posta i one kada nemate vremena da boravite u kuhinji duže od pola sata!

posne špagete sa tunjevinom

Špagete sa tunjevinom

Sastojci:

300 gr posnih špageta,

kuvani paradajz ili 100 gr kečapa,

1-2 glavice crnog luka,

2 konzerve tunjevine,

ulje,

so,

peršunov list ili list nane.

Pročitajte i  Тулумбе по старом босанском рецепту: Мекан и сочан успеће баш свакој домаћици

Priprema:

Luk iseći sitno i propržiti na zagrejanom ulju da omekša. Paradajz i malo kečapa dodati u luk. Skloniti s vatre kada postane malo gušće i ostaviti da se prohladi (može se dodati kašika brašna). Ocediti ulje iz tunjevine, izmešati je sa paradajzom i lukom. Špagete skuvati u posoljenoj vodi. Ocediti ih i isprati hladnom vodom i preko dodati spremljeni prilog. Može se odozgo staviti seckani peršunov list ili list nane.

Pročitajte i  Килограми се сами топе! Купус чорба по рецепту др Ненадића доводи до ВИТКЕ ЛИНИЈЕ У РЕКОРДНОМ РОКУ

posne špagete sa tunjevinom

Prijatno!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име