SAJAM PEGLANE KOBASICE: U Pirotu vas peti put za redom očekuju i specijalni gosti – promoteri, kao i jedna novina u odnosu na prethodne godine

0
1010

Direktor Turističke organizacije Pirota Bratislav Zlatkov kazao je Pirotskim vestima da će predstojeći Sajam pirotske peglane kobasice biti održan zadnje nedelje januara, tačnije 28. i 29. januara, umesto 21. i 22. kako je prvobitno bilo planirano.

sajam peglane kobasice

Ove godine će na Sajmu u sportskoj dvorani KEJ učestvovati četrdesetak proizvođača pirotske peglane kobasice. Stigle su 44 prijave proizvođača, ali će svi morati da prođu kontrolu od strane nadležnih instituta kako bi se na Sajmu prezentovali samo najkvalitetniji proizvodi.

Tu su i određene novine u odnosu na protekle 4 godine, kao i gosti koji će oduševiti sve prisutne:

Promoteri ovogodišnjeg Sajma pirotske peglane kobasice biće Zoran Kesić, koji je i stalni promoter, a ove godine će mu se pridružiti i glumačka ekipa izuzetno popularne tv serije “Državni posao”. Svaka peglana kobasica biće obeležena i QR kodom, čijim će se skeniranjem pomoću mobilnog telefona, dobijati informacije o proizvođaču konkretne peglane kobasice, o sastavu i drugi detalji.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

sajam peglane kobasice

– Od ove godine uvodimo prvostepenu i drugostepenu komisiju. Prve ocene su ocene organoleptike, nakon toga, ako uzorak zadovoljava kvalitet, komisija će bukvalno svaki kotur peglane obeležiti markicom, koja se po prvi put uvodi od ove godine. Na poleđini markice nalaziće se QR kod, čijim skeniranjem će moći da se dobiju sve informacije o proizvođaču. Samo proizvodi obeleženi markicom i QR kodom moći će da se nađu na Sajmu u hali. To će kontrolisati drugostepena komisija. Nakon toga, svi uzorci prolaze mikrobiološku analizu na Institut za mikrobiologiju. Treći vid kontrole je ocena kvaliteta sedmočlanog stručnog žirija na čelu sa prof. dr Branislavom Zlatkovićem, kazao je Zlatkov Pirotskim vestima.

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

O cenama karte i drugim informacijama saznajte na sledećoj stranici:

Po njegovim rečima, cena karte ostaće ista kao i prethodnih godina, s tim da će od petka pa do 25. januara imati prodaju promo-ulaznica za subotu – 28. januara po ceni od 300 dinara. Za drugi dan ulaznice će moći da se kupe istog dana po ceni od 250 dinara.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

sajam peglane kobasice

Zlatkov je uputio apel svim našim sugrađane da ne iznose i prodaju proizvode nekontrolisanog kvaliteta jer će za vreme trajanja sajma svi biti kontrolisani od strane nadležnih inspekcija, kako opštinskih, tako i republičkih, s obzirom da je reč o prodaji prehrambenih proizvoda.

PirotskeVesti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име