Није срамота тражити сродну душу: Исповест жене која је упознала мужа преко сајта Симфонија

0
1433
Фото: Приватна архива

Желети озбиљну везу, брак и потомство је сасвим нормално и здраво. Ако сте сами и бринете што још нисте упознали сродну душу, предлажемо вам да посетите сајт за упознавање Симфонија и искористите савремене технологије у потрази за правом особом.

Исповест девојке која је преко Симфоније пронашла сродну душу преносимо у целини:

Мој супруг и ја смо се упознали на популарном сајту за упознавање за регион и дијаспору Симфонија. Многи људи имају погрешну представу када је у питању упознавање преко интернета, сматрајући да се тим путем не може упознати неко за трајну и стабилну везу.
Све има своје предности и недостатке, тако и упознавање преко друштвених мрежа, али са правим приступом то може да буде корисно искуство које се може завршити дугорочном повезаношћу – везе, брака, пријатељства
Верујте ми, ни ја нисам била фан упознавања преко друштвених мрежа, јер ми је то било нешто страно до тада, па могу да разумем зашто су многи и даље скептични.

Али оно што желим да поручим је да постоји погрешно гледање на то. Наравно, потребно је направити строгу селекцију и избор сајта који ће вам пружити пријатно искуство. Симфонија је први сајт на који сам се ја регистровала, јер сам прочитала текст који ме је уверавао да је оријентисан на проналажење партнера за озбиљну везу.

Упознавање преко интернета није више “чудан” концепт, као што је то било пре скоро 30 година, када се и појавио први сајт за упознавање у Америци. И није више само за младе особе, нити само за беспомоћне романтичаре.

Пре једну деценију је постојао утисак да се тамо учлањују само губитници, међутим сада бих пре рекла да можете бити губитник ако их не користите, јер губите шансу да можда баш тамо пронађете сродну душу.

Наравно, то није чаробан начин да пронађете неког свог, уколико се не потрудите.

Ево које три ствари се најчешће доживљавају погрешно:

  1. Нетачно је  да су сајтови за упознавање само за оне који траже авантуре је погрешна

Тачно је да неки сајтови то промовишу као главну оријентацију.

Међутим, имате избор. Постоји велики број сајтова у свету који користе систем повезивања на бази сличности у ставовима и интересовањима. Вечина тих сајтова, као што је рецимо еHarmony није доступан код нас, односно у бази корисника нема регистроване особе са наших простора.

Симфонија је највећи сајт тог типа у региону, предност је и што је на локалном језику, а популаран је и у дијаспори, тако да неко са ових простора ко живи рецимо у Лондону може да упозна неког ко такође живи у Лондону, а пореклом је са Балкана.

И према истраживањима која се спроводе (пример Аxios Monkey), упркос широко распострањеном мишљењу, међу мотивима зашто се неко региструје на сајтове за упознавање, на првом месту су забава и радолазност, након чега долазе социјализација, тј. жеља да се упознају особе сличних интересовања, па онда љубав.

2. Нетачно је да се само младе особе проналазе и упознају на овај начин је такође нетачна

Удео старије популације у укупној популацији расте, док је истовремено старија популација више заинтересована за озбиљне везе, а због презапослености све мање има времена за социјалне контакте и традиционалне начине упознавања.

Преко половине корисника сајта Симфонија, а верујем да је тако и на свим осталим, је старија од 40 године.

3. Нетачно је да преко сајта за упознавање не можете пронаћи квалитетну особу за трајну и стабилну везу

Чак се може рећи да је супротно – избор је шири. Време показује да традиционални начини флертовања, једноставно дају све мање резултата, због све веће затворености људи а и преоптерећености обавезама.

На сајту за упознавање (наравно, ако је озбиљан, то је јако битно) лакше ћете пронаћи особу која вам одговара по оријентацији, животном стилу и ставовима. Јер већ постоје десетине питања на које је неко одговорио о себи, а које ви унапред видите пре него што одлучите да ли уопште желите са неким да комуницирате. Уживо не бисте никада могли на првом састанку другој особи поставити толики број питања.

У сваком случају, мој савет је да пробате, јер ако не покушате нећете знати како је. А онда потражите и савете и водиче за овакав вид упознавања. Ако успете да пронађете сродну душу, онда ћете и ви као и ја бити срећни и захвални што постоје сајтови за упознавање.

Извор: Курир

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име