Идеални колачићи и за зимске и за вреле летње дане. Неће вам се отопити, а састојке за њихову израду свако може да приушти.

Потребно је:

За тесто: 240 г глатког брашна, 190 г путера (маслаца), 120 г шећера у праху, 90 г млевених ораха, 1 супена кашика какаа.

За крем: 6 жуманаца, 6 кашика шећера, 6 кашике куване црне кафе, 3 ребра чоколаде за кување – Одломите 3 ребра чоколаде од 200 г, 150 г путера (маслаца).

Pročitajte i  Рецепт који вреди чувати: Домаће погачице са чварцима које ћете обожавати

Припрема крема: У посуду ставите жуманца, шећер, кафу и чоколаду, па мутите на пари док не постигне потребну густину. Скините са паре и оставите да се охлади. У хладнан крем ставите путер и добро умутите миксером.

Припрема: У једну посуду ставите брашно, додајте путер и сједините, па додајте шећер у праху, орахе и какао, замесите глатко тесто, па пуните калупе и пеците на 180 степени, око 14 минута. Кад се охладе пуните их кремом и спајајте, па уваљајте у прах шећер.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име